Julen 2005

För en vecka sedan for jag hem till Hudik. För en vecka sedan känns nu som en evighet. Julen är över för denna gång och en del andra saker har hänt.

Fick en massa bra saker i julklapp. Pengar, pressentkort, kläder, ljus, choklad (som jag inte kan äta), sängkläder, spel, morgonrock, digitalkamera, stekpanna, kort på kusinbarnen osv... inte lätt att komma ihåg allt. 
Tack alla underbara människor för alla underbara julklappar! 

Snön vräker just nu ner utanför fönstren. Me like, mycket!  

Gugge börjar bli sjuk, eller är?! Jag vill att han ska vara frisk! Ger en massa krya på dig kramar hela tiden och springer och hämtar näsdukar, nässpray och vatten. Allt för att han ska bli frisk fortare!

Förhoppningsvis kommer lite bilder upp här så småningom... Ska bara... :)

Julen 2005 är över och nu blickar vi framåt mot det nya året, 2006!

God fortsättning till er alla!
.Angel

Några dagar i mitt liv

 I fredags hade vi myskväll med grannarna. Long time no see. Var på Biteline och åt, mums mums! Sedan for vi hem till oss och kikade på film. En dålig en, minns inte ens namnet... men handlade om en 40-åring som fortfarande var oskuld... Har sett bättre filmer om jag säger så... Drack lite vin och bara myste.

I lördags var det bartömning på kåren. Började med förfest hos Elin. En massa kort togs och jag hoppas jag kan få alla! :) Mycket folk på kåren, köade in och köade ut....!

Söndag var en slö dag. Tror jag var vaken 3-4 timmar... :) GÄSP!

Jobbat idag. 06.00-11.00. Var trött när jag steg upp i morse. På eftermiddagen var jag och Gugge på stan. Han köpte den sista julklappen. Till mig! ;)


Känner med dig gumman! Jag finns här för dig, alltid!

.Angel

Även att jag inte kan sitta med min bärbara. Strömsladden har lagt av... Hoppas, hoppas att vi hinner få en ny innan jul.


Ett absolut måste i juletider

 Att skicka julkort hör julen till. Det ska vara tomtar, tomtenissar, snöfyllda kort, mysiga stugor, julgranar, julklappar och så vidare på korten. Har man tröttnat på dessa självklara motiv kan man tillverka egna. Posten har i år en rolig idé där man själv kan ladda upp en egen bild och sedan skicka till nära och kära. Texten skriver du själv in med färgade pennor, texten ser ut som om det är en 3- åring som skrivit, men det får man bjuda på när det är jul! :D För att betala portot och tryckkostnaden skickar man ett SMS som kostar 15 kr.

Skynda att gå in på denna länk för att dina kort ska komma fram inna jul. 
http://www.riktigavykort.se/riktiga_index.html

Vem vill inte ha ett julkort till jul?

Någon som inte har min adress?
.Angel

En vecka

Första handledningen idag på B-uppsatsen. Gick bra, kändes dock som om vi blev total sågade först. Men när vi fick lite distans till det hela och diskuterade efteråt så insåg vi att det var självklara saker och små pesiteser som vi nu ordnat upp. Allt känns nu mer strukturerat och genomtänkt. Ska bli intressant med intervjuerna nästa vecka. Inte mycket kvar innan jul nu. Om en vecka far vi hemöver till Hudik. .Angel

Lucia

Som tradition brukade jag som liten alltid titta på luciafirandet på TV tidigt på morgonen. Några år har jag varit med på kusinbarnens dagis för att titta på luciatåget. I år kikade jag på nyhetsmorgon där lucia och hennes tärnor var och lussade.

Fikade pepparkakor, lussekatter och saft tidigare idag med Gugge. Mums! Precis som man ska på lucia, pepparkakor och lussekatter!

.Angel

Pain i huvudet.

Röklukt i hela lägenheten. Till och med kläderna.


Ont i huvudet. Hela morgonen blev förstörd. Kanske till och med hela dagen?


Orkar inte plugga. Koncentrationen finns inte.


Måste plugga. Gugge har tenta imorgon. Jag måste skriva på B-uppsatsen.


Ont det gör ont, men det går... det måste...

.Angel


Min älskade...

... syster är bäst! Hon är söt, gullig, rolig, underbar och knäpp. Hon är helt enkelt som en syster ska vara. Hon har det jag saknar, och jag har det hon saknar.Jag älskar dig!

Vi har bråkat, skrikit, skrattat och gråtit tillsammans. Vi har varit tillsammans i 17,5 år och vi ska vara tillsammans resten av livet. Vi är som tvillingar, fast det skiljer 3 år mellan oss.

Älskar min syster!
.Angel

Angelika = Angelica

Grattis till mig!

Fick denna fina bild på mailen idag. Bugar och bockar för denna sötis.
Ingen i familjen har grattat. Bara Gugge, hans föräldrar och mormor.
Ta en kik i kalendern och slå sedan en grattispling till mig!

.Angel

Paket på handen

Min mamma är en kämpe! Min mamma är min hjälte! Min mamma är envis! Min mamma är helt enkelt bäst!

För två veckor sedan opererade hon handen. För att få bukt på hennes domningar i fingrarna. Hon är nu sjukskriven 6 veckor. Men hon kämpar på och ska själv göra saker. Hon är som ett litet barn. Kan själv!


Mamma och syster var upp idag. Vi gick på stan och kikade, sedan åt vi middag här hemma. Efter det att vi skjutsat syster till sporthallen, där hon skulle dansa, for vi ut till Birsta och Ikea. Vi införskaffade en lampa och en korg. Sedan lite små saker.


Saknar min mamma. Vill ha henne närmare ibland. Saknar i och för sig hela familjen. Men det är bara att inse att jag nu är vuxen och ska klara mig själv... Mitt nyblivna favorit uttryck acceptera läget och gå vidare passar in i de flesta sammanhang och jag inser att jag använder det oftare och oftare. Jag har nog också en liten kämpe inom mig. Tror den kommer från mamma!

.Angel

Inslaget

Har nu slagit in alla klappar som vi köpte i fredags. Så nu har vi en påse fyld med klappar! :D

Tur att klapparna blev inslagna, eftersom mor och syster kommer imorgon. I alla fall syster. Mor följer med om vädret tillåter. Syster ska dansa på basketen, igen. Hoppas det går bättre denna gång än när jag var där och kikade. Go girl!

Dags för sängen?
.Angel

Effektivt arbete

Hemma efter en heldag i skolan.
Kom dit halv tio. Jobbade effektivt med en kort lunch. Gick hem tre.

Det var mörkt när jag gick. Det var mörkt när jag återvände. Snö och regn har blandats hela dagen. Ingen snö finns längre kvar på backen! :(

Vårt PM är i princip klart. Några få källhänvisningar till och sedan lämnar vi in det på onsdag. Sedan börjar det riktiga arbetet. B-uppsatsen.

Imorgon blir det sökning av böcker. Plus shopping med syster!
.Angel

Julbak

Degen står på jäsning. Köket doftar jul.

Bakar lussekatter utan bakmaskin. Och det går faktiskt bra! Men tror jag ska ta och införskaffa mig en bakmaskin till nästa år. Det är tur att jag går och tränar lite då och då. :)

Åter till köket.
.Angel

Uppdatering
Lussekatterna är nu färdiga och står på avkylning. Gugge har redan smakat en och jag fick godkänt! :)

Ikväll blir det julmust, lussekatter och pepparkakor.

.Angel

Tillsammans på stan

Har flängt runt på stan på Gugge idag på eftermiddagen. Vi köpte julklappar hit och dit och även lite små saker till oss själva. Men allt var förknippat till julen.

Stötte även på Jenny-M tillsammans med P. De var på jakt efter julkulor, eller i alla fall P.

Fikade på Åhléns och Gugge åt. Mysigt att sitta där och nästan inga andra är där. Tyst och lugt, jämfört med i hur det var i butikerna.

Har nu ätit en mysig middag. Blev mycket gott och vi slapp stå vid spisen. Sånt ligger högt upp på skalan! Nu tror ni att vi ringde hemkörning. Men icke! Vi gjorte Stinas kyckling och klyftpotatis. Mycket gott! Satte in det i ugnen och det skötte sig själv. Kan det bli bättre?

Nu är pistagenötterna upphällda och vi ska snart se på film. Polarexpressen. Ladda inför julen lite. Vi missade nämligen att se filmen förra året.

.Angel

Ser framåt

Ännu en tenta bakom mig. Ännu en tid framför mig av ovisst vetande. Har jag klarat den? Slipper jag omtenta? Kan jag fokusera på B-uppsatsen?

Metod B tentan är avklarad och det kändes faktiskt skönt att ha gjort den. Tror med 75 % säkerhet att jag klarade den. Men man vet aldrig. Efter förra tentan så har jag ingen aning om hur hon rättar...

Ovisst vetande till 22 december. Är det bra att ge resultat två dagar före jul? Vill de eventuellt förstöra en hel julhelg?
.Angel

Kan man vara på tre ställen samtidigt?

Julen är på väg. Andra advent redan på söndag. Då är det två veckor kvar till julafton och alla andra juldagar.

Som barn var jul något man verkligen såg fram emot och verkligen längtade till. När julkalenderna gick på TV och man fick öppna en lucka varje dag. Detta var då vägen mot julafton, den stora dagen!

Nu när jag börjar bli vuxen, jag räknar mig faktiskt nästan dit nu, inser jag att jul och december är så mycket mer än julkalender och längtan efter julklappar. December för mig nu är stress över att hitta rätt julklappar till alla - något som passar och glädjer, få pengarna att räcka, hinna med allt julstök - baka, städa och dona.

Jul har för mig alltid varit att åka mellan mormor och farmor samt hemma. I år har jag ingen anning om hur det ska bli. Far och mor på två ställen och Gugge på ett annat. Jag vill vara på alla ställen! Jag vill försöka hålla ihop min familj fast den är splittrad. Kan man fira jul på tre ställen, under en och samma dag? Kan man göra alla nöjda och glada och samtidigt ha julfrid?

Hur julen spenderas ska bli spännande att se. Framtiden visar. Det jag vet är att jag ska tänka på alla när jag bestämmer mig, främst syster yster som annars blir ensam i en splittrad familj!

Julklappsköp imorgon?
.Angel

Glad, men samtidigt uppriven

Fick ett samtal av Jenny-M idag. Resultaten har kommit. Jag får ont i magen. De finns på skolan, du måste hämta det. Okej, jag går nu på en gång. Ungefär så lät samtalet. :)

Väl nere på skolan fick jag reslutatet från SKB omtentan som jag gjorde i fredags. Jag klarade den! Jippie!

Fick även resultatet från Kommunikatiinsteorier B, kompeltteringen. Den fick sämre... 2.5 poäng ifrån att ha klarat den. Inte en enda kommentar på tentan. Less!

Tenta i metod B imorgon. Kommer nog gå galant. Känns som om jag kan det där nu. Skönt!

.Angel

hits