Julbild

Här kommer ett suddigt och något försenat julkort. Men det togs i alla fall på julaftonskvällen.

Julbild

Nu är det dags för film här. Wallander - Brandväggen.
.Angel

Efterbliven?!

Kanske är jag efter. Men jag gillar i alla fall att hitta roliga sidor. Ramlade idag över pixbox.se. Nu kan även jag dela med mig av mina kort. Skoj skoj!

Rekomenderar varmt. Lätt att använda dessutom!
.Angel

Té drickande och intervju hör inte ihop

Sitter och tanskiberar för fullt. Dock stötte jag på ett litet problem igår kväll. Ett utav banden, men den viktigaste intervjun, gick av. Självklart finns en bakgrunds historia till detta....
Under intervjun drack vi té och åt kanelbullar. När A skulle vända på bandet tappade hon det i sin kopp. Som tur var är hon en van té drickare och dricker upp sitt té relativt snabbt. Koppen var tom förutom lite blask på botten. Intervjun fortsatte och nu sitter jag här och försöker transkibera ett ihop klibbat band.

Lekte lite teknisk förrut och försökte mig på att limma ihop bandet. Döm av min förvåning när jag efter mycket svärande, suckande och hårrivningar lyckades få ihop bandet. Det snurrade i bandspelaren och ljudet strömmade ut ur hörlurarna. Hann dock bara lite mer än hälften. Sedan är bandet ihop klibbat och bandet går av igen. Dock går det inte denna gång att limma ihop det eftersom att bandet trasar sönder när jag drar i det. Attans! Men förhoppningsvis kan vi skicka lite frågor över mailen som vi kan komplettera med. Kommer ihåg rätt så mycket från den intervjun ändå. Det var bland de bästa!

Vem sitter föresten med transkibering till C-uppsatsen en fredagkväll 00.30?
.Angel

Klappar som gör en glad

Julafton är över. Juldagen likaså. Annandagen har kommit till mitten och börjar lida mot slutet. 
Snart åker vi till mormor och firar henne. Äter gott och umgås. Mysigt!

Igår fick vi klappar från Gugges syster och sambo eftersom de inte var här på julafton. Redan innan julklappsöppningen fick vi oss en rolig julklapp. Gugge ska bli morbror!!! Och jag blir ju på sätt och vis moster också! Det värmde i hjärtat kan man säga! Så i juni får familjen Lindqvist tillökning. Roligt roligt!

Dags att packa kusinbarnens julklappar. De har ju inte fått dem ännu. Vi har ju inte träffat dem heller.
.Angel

Julschema

Hemma i Hudik. Sitter hos mor. Ögonen är trötta.
Idag har vi ätit lite förjulbord. brukar bli så den 23:e här hemma. Pappa, morbror, systers pojkvän med pappa var också här. God mat åt vi. En massa. Somnade i soffan av all mat. Skyller på den så är det tillåtet. Blev dock upptvingad av mor och sambo. Morr.

Imorgon är det julafton. Julkänslan är dock inte uppe på toppen. Men kommer det snö i natt kommer temperaturen att höjas och mitt humör blir på topp.
Schemat imorgon är följande; hämta med mormor till moster och kusiner 10.00. Mysa med mammas släkt på förmiddagen. Äta tomtegröt och få besök av tomten. Eller han kanske inte kommer i år eftersom inga barn finns med. Med barn menar jag personer under 10 år. Hm, kan nog till och med säga 15?!
Pappa kommer och hämtar oss runt 14.00, 14.30. Då far vi vidare till kusin. Där blir det mat i massor. Julbord, lutfisk, tomtgröt, ostkaka, fika... Tomten kommer på besök. Här är det klart att tomten kommer eftersom mina två kusinbarn kommer att vara med. Hörde av pappa idag att tomten gett klartecken på att han kommer.
Hem till Hudik och min älskade Gugge runt 21.30, 22. Julklappsöppning hos svärföräldrarna. En skinkmacka och sedan sängen.

Juldagen tillbringas hos farmor. Ännu mer mat trycks ner i våra magar och vi behöver inte oroa oss för att vara hungriga när vi åker hem. På kvällen träffar vi Gugges syster med sambo och vargar. Ska bli spännande att se om jag klarar av dem eller om det blir en repris från i påskas?!

Annandag jul är mormors födelsedag så vi blir där och firar henne. Winersnitzel, ris och surkål står på menyn. Som alltid! Vad vore en annandag jul utan denna mat?!

Sedan är julen slut och vi far hemöver igen.

Har en känsla av att bloggen inte kommer att få så mycket uppmärksamhet dessa dagar så jag får därför önska alla en riktigt god jul!! Ta hand om er och njut av några sköna dagar tillsammans med nära och kära.
Julkramar!
.Angel

Klappat och klart

Julshopping på stan idag. Tog längre tid än planerat.
Alla klappar är nu inslagna och ligger under granen. Mysigt! Imorgon köper jag den sista. Till min älskling Gugge. Kunde ju inte köpa idag då han var med.

Ikväll har vi varit och firat grannen J på sin 27 års dag. Han fick ett sällskapsspel av oss. Så nästa gång vi ses kommer vi spöa s***en ur dem! ;)

Dags för sängen. Börjar jobba om 7 timmar...
.Angel

Närmare jul

Nu börjar det kännas att det bara är 4 dagar kvar till jul.

Jag och A avverkade våra två sista intervjuer idag. Vi fick även en rundvandring på terminalen. Vilka maskiner.

Har precis avslutat den första tentan i varumärkeskursen. Inskickat och klar nu. Skönt. Men kände en liten press på mig i eftermiddag. Nu är det dock klart. Pressen har släppt. För en stund.

Dags för lite mat nu. Sedan kanske transkibering?! Eller så får det vänta tills imorgon.
.Angel

Snäll vän

Vad skulle man göra utan sina vänner?
Jag har några få som verkligen bryr sig om mig. De ser till så att jag mår bra. Utan att de är i min närhet vet jag precis vart jag har dem.

Mina vänner vet att jag ibland är i behov av att låna en bil för att kunna fylla på vårt kylskåp. Idag stod
Fridas bil till förfogande. Annars brukar det vara grannarnas bil som vi brummar runt i.

Utan mina vänner runt mig skulle jag inte vara något. Jag och Gugge är lyckligt lottade som har världens underbaraste grannar och andra underbara vänner. Sundsvall skulle inte vara så bra som det är nu utan våra nyfunna vänner.

På något konstigt vis känns det som om jag alltid har haft de vänner jag har här i Sundsvall. De vet det mesta om mig. Vad gjorde jag utan dem tidigare? Hur har jag kunnat levt utan dem tidigare?
Översta raden: Frida, min milkoko. Jögge, en av våra underbara grannar och Gugge. Nina, min klasskompis som jag tyvärr träffar alltför sällan, Jocke och Gugge. Jag, tjej, Mia, vår andra underbara granne och Lena.
Nedre raden: Elin, min klasskompis som jag alltför sällan går ut med, jag och Henrik. Frida, min klasskompis som jag också alltför sällan går ut med, Jenny-Mariah, som jag träffar alltför sällan och mamma till J-M.

Mina vänner är de bästa!
.Angel

7 dagar

Endast en vecka kvar till julafton nu. En enda vecka. Och var är snön?Se så fint det är. Och roligt!

Denna vecka är fullspikad tills på onsdag. Sedan lugnar det ner sig. Min kalender är full. Tror aldrig en vecka varit så full som denna. Näst sista på detta år.
Måndag - Tenta 1 klar (kommer inte att ske eftersom jag inte kommer åt den). Intervju 3. Jobb.
Tisdag - Intervju 4. Intervju 5.
Onsdag - A åker hem. Hämta enkäterna hos brevbärarna före 10.00. Jobba. Ev intervju 6.
Torsdag - Jobb. Tvättid. Kalas hos grannen.
Fredag - Jobb. Hem till Hudik!

Ska även hinna med de sista klappköpen. När vet jag inte. Men det blir väl på torsdag om jag inte behöver stanna kvar och jobba.

Nu ska jag låna en bil och handla lite. Kylskåpet är tomt.
.Angel

Hemtenta sön-mån

Skulle sitta med min hemtenta i varumärkeskommunikation idag. Den skulle läggas ut klockan 12 och vara inne imorgon klockan 12. Ännu har jag inte börjat och det är ingen annan heller som har börjat på den. Detta är inte för att vi inte har ork, motivation eller annat för oss. Vi kommer inte åt tentan eftersom att det är något nätverksfel på skolan. Detta innebär att tentan är omöjlig att få tag på. Likaså läraren också just nu.

Sitter i stället med en innehållsanalys till uppsatsen. Postens kommunikationsdokument. Har gjort frågor nu så nu är det bara att titta på texten och se hur Posten arbetar kommunikativt.

Ikväll är vi bjudna på glögg hos
Frida. Tror nog jag ska få med mig en trött Gugge också. Just nu sitter han med X-boxen och spelar. Tror han är lite sliten från igår. Men han var glad när han kom hem igår i alla fall. Huvudsaken är att han hade det skoj.

Åter till Postens kommunikation.
.Angel

Sedan sist

Skäll på mig. Se till så att jag skäms. Jag har ju inte uppdaterat på flera dagar om det grämer mig... Detta beror främst på att blogg.se har legat nere ett par dagar och när det väl har fungerat har jag haft annat för mig och inte hunnit.

Sedan sist...
Granen har kommit upp och det känns lite mer jul här hemma nu. Kylan ute har också blivit bättre. Kanske det blir en vit jul i alla fall?
Uppsatsen skrider på och två intervjuer är avklarade. 3 eller 4 återstår. På tre dagar.
Har varit och bowlat med jobbet idag. Trodde på brakfest och utgång. Icke. Vi var två som ville ut med gav upp när vi blev avsläppta på stan. For hem i stället och här sitter jag nu. Gugge är ute med laget på galej och läre inte komma hem i första taget.
Julklapparna under granen växer. Syster och mamma är klar. Pappa är nästan klar. Mormor och farmor är i princip klara. Kusinbarnen är avprickade. Resten är som tidigare nämnt klara i huvudet men inte under granen. Ska försöka fixa det måndag, tisdag.

Veckan som kommer blir nog inte rolig på jobbet. Kommer bli folkigt tror jag. Vi har ju fått en liten försmak denna vecka. Julvecka och 30% på frukt och grön... Kan inte bli bättre (sämre).

Dags för lite tv nu. Kanske Gugge kommer hem snabbare då?!
.Angel

Antagen

Kikade in på studera.nu nyss. Fick mig ett glatt besked. Jag är antagen till alla mina kurser jag sökt. Yes! Min väg ut i det verkliga livet är nu rakt och jag börjar se målet.

Hade vår första intervju idag. Det gick galant. Har tre till inbokade så det ser ju ut att gå vägen. Imorgon lämnara vi ut våra enkäter och börjar med innehållsanalysen. Vår undersökning är inte en liten en. Vi kör med triangulering. Lika bra att göra allt liksom.

Julkorten åker på lådan imorgon. Skönt att få iväg dem. Ett mindre bekymmer innan jul. Måste ner på stan och inhandla alla klappar också. Har dem klara i huvudet men måste ju ha dem fysiskt också.
.Angel

Cykelstöld, plugg och stan

Så kan min dag sammanfattas.
Cykelstölden märkte jag i morse. Skulle ta min cykel och cykla iväg till A. Då märker jag att det var lite väl lätt att ta sig till min cykel. I vanliga fall brukar Gugges stå ivägen. Inte idag.
För några år sedan drömde jag alltid mardrömmar om att min cykel blev stulen. Spelade ingen roll om den var inlåst eller stod framme. Tjuvarna tog alltid min. Ingen annans.
Idag blev det verklighet. Förutom att det var Gugges cykel. Vi tog oss en tur för att leta efter cykeln i alla fall och hittade den en bit bort från oss. Phu...

Plugg är väl det enda jag kan stava till just nu egentligen. Imorgon drar vi igång med intervjuerna. Averkar en till på torsdag och den sista på tisdag nästa vecka. Svårt att nå postfolket nu när det är jultider. De verkar ha mycket att göra...

Frida sms:ade tidigare idag och frågade om vi skulle ta en sväng på stan. Som snäll vän kunde jag ju inte säga nej. Planerade för lite julklappsköp. Kom hem med lite saker till mina julkort. Får nog ta en dag själv på stan för att hinna med alla julklappar. Lättare när man är själv. Då kan man springa som man vill fram och tillbaka.

Dags för lite mera plugg. Ska gå igenom de två sista artiklarna nu och sedan sätter vi punkt för teorin.
.Angel

Julbord

Hudik i helgen igen. Kom hem för några timmar sedan.
Denna helg i Hudik blev dock kortare och inte lika intensiv. Vi for igår på morgonen och kom hem idag på förmiddagen.

År julbord igår med Posten. Mamma bjöd. Vi åt och åt och åt. Magarna stod rakt ut och vi var rätt så mätta och belåtna när bussen återvända från Bjuråkers skogarna.

Gugge ligger och sover på sängen nu. Han har feber och lite smått ont i halsen. Stackarn. Mitt fel. Jag smittade nog honom i veckan... Men kanske han får skylla sig lite själv också... Pussar man på en sjukling blir man själv också en sjukling, oftast.

En helg kvar, sedan jul. December månad har försvunnit fort.
.Angel

Mer julpyssel

Har nu gjort klart alla julkort. Måste bara fixa julfrimärken och sedan åker de på lådan. Kanske lite väl tidigt men jag vet att jag kommer att glömma bort det annars.

I år är det hemmagjorde julkort som gäller. Bild kanske kommer senare, när mina nära och kära har fått hem dem i brevlådan. Kan ju inte visa nu för då blir det ingen surprise.

Ikväll blir det pizza.
.Angel

Angelica-dagen

Precis hemkommen från Frida. Vi har bakat knäck och rispuffar med choklad.


Allt det goda på bordet. Glöggen satt fint.

Gugge är på träning och kommer nog hem lagomt till killen ska upp i rymden. Själv funderar jag på sängen redan nu. Om jag inte hittar något skoj på TV.

Helg imorgon. Skönt! Dock försvinner veckorna snabbt nu. Måndag, tisdag, fredag, lördag, söndag, måndag...
.Angel

Kväll

Förkylningen verkar ge med sig. Halsen gör inte alls lika ont som tidigare idag. Kanske tre koppar te har satt stopp för den?

Ikväll ska vi plocka och städa här hemma. Just nu står det saker lite här och där som inte alls hör hemma på de platserna.

Imorgon blir det bak för mig och
Frida. Knäck! I micorn. Mycket lätt. Och gott!
.Angel

Uppdatering och förkylning

Måste till en uppdatering. Sis klagar.

Sitter med uppsatsen hela dagarna. Sliter och sliter. Teorin börjar bli tjock nog och vi har fyllt på med en hel del internationella källor nu. Det tar sig sa mordbrännaren...

Har även börjat blivit förkyld. Inte roligt. Ont i halsen och snorig. Köpte med mig halstabletter och doningar när jag for till A imorse. Har behövts. Även att vi drucikt en hel del te. Mums.

Har bestämt mig för att baka lite julbak i slutet av denna vecka. Kanske rent av att det blir tillsammans med Frida imorgon kväll. Hoppas hoppas. Alltid roligt när man är fler. Om inte hon kan bakar jag i min ensamhet på fredag. Men tror nog inte att Gugge kan hålla sig borta om jag sätter igång!

På lördag far vi hem för att äta julbord med mamma och hennes arbetskollegor. Hoppas att det inte blir alltför jobbaktigt. Utan att vi kan umgås med familjen. Åker tillbaka hit redan på söndag förmiddag då syster skjutsar upp oss och sedan blir det väl stan för oss båda?! Eller har sis andra tankar?

Ska försöka skärpa mig med uppdateringar här. Vet att jag har sagt det flera gånger förrut och det bara runnit ut i sanden. Men jag hoppas att ni inte ger upp hoppet och lämnar mig i min ensamhet. Läsare, jag behöver er och er uppmuntran!

Dags att fortsätta läsa. Någon som har en bok över om profil? Jag behöver en!
.Angel

Handledning nummer två

Avvekade handledning nummer två idag. Det gick bra. Vi måste dock titta lite mer på vår teori. Hitta lite mer internationell litteratur.

Sitter hemma hos A nu och försöker få till det viktigaste kapitlet i teorin, profil, image och identitet.

Dags att fortsätta jobba.
.Angel

Första advent

Tillbaka i Sundsvall. Tillbaka hemma. Hemma med våra saker. Borta bra men hemma bäst. Så är det bara. Alltid lika skönt att komma hem. Hem till sitt eget.

Helgen i Hudik var härlig. Kändes lång. Vi hann med mycket.
Plugg hela fredagen. Gugge var på invigning hos sina samarbetspartners. Han var trött när han kom hem igen. Vi åt ute på restaurang med svärföräldrarna.
Sedan hem och kikade på Idol. Gugge somnade i soffan. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Rätt man vann på Idol. Håret på mina armar stod ett flertal gånger.

Var ner en snabbis på stan på lördagen. Köpte en julklapp, lite ljus och annat smått. Fikade på Jambo. Ett måste! Åkte med pappa till farmor sedan. Hade inte träffat henne sedan i somras så det var liksom dags. Skoj att träffa henne. Hon blev glad att båda jag och Gugge kom. På kvällen åt vi hos mamma. Sara och Ronny var också där. Mysigt att vara samlad.

Idag har vi varit slö. Varför vet jag inte egentligen. Var ner på julskyltningen. Det var en besvikelse. Inte alls lika mysigt som det brukar vara. Tomt på stånd också. Åt adventstallrik hos svärföräldrarna innan vi for hem med tåget. Väl hemma har jag suttit och pluggat. Nu är varumärkes uppgiften klar. Skönt!

Dags att sova nu. Handledning imorgon. Lite smått nervös.
.Angel

Home sweet home

Sitter i Hudik nu. Kom igår kväll.
Gugge är på invigning hos en samarbetspartner så jag passade på att följa med jag också. Sitter hemma hos mamma nu och ska plugga. C-uppsats och varumärke.

Ikväll blir det troligtvis resturang med svärföräldrarna. Imorgon följer jag med pappa till farmor. Har inte träffat henne på länge så det känns som om det är dags. På kvällen blir det mat hemma med mamma och syster. På söndag är det ju första advent och jag skulle kunna tro att det blir julskyltningen och lite julmat. Sedan far vi norrut igen.

Mitt julpynt hemma blev kanon när allt blev klart. Hittade julgardiner på Hemtex för 100 kr. Röda med änglar på. Passade jätte bra i vårt kök. Pappersstjärnan som jag köpte på Village blev kanon. En vit jul i vardagsrummet.

Nä, dags att skriva lite enkätfrågor och intervjumanual.
.Angel

hits