Lördag

Idag har jag haft en slöar dag. Jobbade dock imorse så jag var värd att åka hem och sova en sväng. Så det så!
Efter min lilla sovstund donade jag på hemma. Gugge var och spelade match.

Ikväll har jag stått för maten. Potatisgratäng, fläskfilé, vin sås, grekisk sallad och ciabattabröd. Riktigt lyckat!

Nu blir det slappa i soffan.
.Angel

Saknad av någon värdefull!

Ett år. Idag.
Det känns tomt.
Förstår inte hur jag klarat detta år utan dig?
Lever på hoppet ännu att du ska komma tillbaka.
Jag saknar dig så att det gör ont i mitt hjärta.
En kram från dig skulle göra susen just idag.
Tyvärr kommer det aldrig att bli så.
Jag är tom idag.
Du fattas mig. Och många andra.
Älskade vännen!
Jag saknar dig enormt!
Älskar dig och du betyder fortfarande mycket för mig!

.Angel

Årebilder

Bilderna från våra dagar i Åre finns nu att avnjuta här.

Jag hoppas att ni kan njuta av mina bilder lika mycket som jag njöt utav vistelsen i Åre!
.Angel

En vacker berättelse!

Fick ett mail som berörde idag. Egentligen fick jag mailet för någon vecka sedan men jag kikar inte just den mailen så ofta.

Ta del av en väldigt vacker historia:

En dag när jag var ny på high school såg jag en kille från min klass, som var på väg hem från skolan. Hans namn var Kyle. Det såg ut som om han bar på alla sina böcker. Jag tänkte: Varför skulle någon bära hem alla sina böcker en fredag? Han måste vara knäpp.

Jag hade planerat ett riktigt bra veckoslut (fest och en fotbollsmatch med mina vänner imorgon eftermiddag) så jag ryckte på axlarna och gick vidare. När jag gick där såg jag ett gäng ungar springa emot honom. De sprang rakt på honom, slog alla böcker ur hans grepp och satte krokben så han landade i gruset. Hans glasögon flög iväg, och jag såg dem landa på gräset ungefär 1 meter ifrån honom. Han tittade upp och jag såg fruktansvärd sorg i hans ögon.

Mitt hjärta blödde, så jag joggade över till honom när han kravlade runt och letade efter sina glasögon och jag såg att han grät. När jag gav honom glasögonen så sa jag: De där killarna är töntar, de skulle ha en omgång. Han tittade på mig och sa: Tack så mycket. Han log med hela ansiktet, ett leende som visade verklig tacksamhet.
Jag hjälpte honom plocka upp böckerna och frågade honom var han bodde. Det visade sig att han bodde nära mig, så jag frågade honom varför jag inte hade sett honom förut. Han sa att han hade gått i privatskola tills nu. Vi pratade hela vägen hem och jag bar några av hans böcker.

Han visade sig vara en riktigt reko kille. Jag frågade honom om han ville spela fotboll med mina vänner. Han sa ja. Vi träffades hela veckoslutet och ju mer jag lärde känna Kyle, desto mer tyckte jag om honom, och mina vänner tyckte likadant.

Det blev måndagmorgon och där gick Kyle med sin jättehög med böcker igen. Jag stoppade honom och sa: Gissa om du kommer att bygga feta muskler om du ska bära den högen varenda dag. Han bara skrattade och gav mig halva högen. Under de följande fyra åren blev Kyle och jag allra bästa vänner.

När vi skulle sluta hidh school började vi planera för collage. Kyle bestämde sig för att läsa på Georgetown och jag skulle till Duke. Jag visste att vi alltid skulle förbli bästa vänner, så avståndet skulle inte bli något probelm. Han skulle bli läkare och jag skulle till handelsskolan där jag hade fått ett fotbollsstipendium.

Kyle hade blivit utsedd till att hålla avskedstalet från vår klass. Jag retade honom hela tiden och kallade honom plugghäst. Han måste förbereda talet på examensdagen. Jag var glad att det inte var jag som skulle står där uppe och hålla tal.

På examensdagen såg jag Kyle. Han såg verkligen bra ut. Han var en sån kille som verkligen hade hittat sig själv under high school tiden. Han hade mognat i kroppen och klädde verkligen i glasögon. Han träffade fler tjejer än jag och alla tjerjer älskade honom verkligen.

Jodå, det fanns dagar när jag var avundsjuk. Idag var en av de dagarna. Jag kunde se att han var nervös för talet han skulle hålla. Så jag klappade till honom på ryggen och sa: Hej snygging, du kommer att göra bra ifrån dig! Han tittade på mig med det där riktigt tacksamma uttrycket och log.

Tack, sa han. När han började, harklade han sig först och började sen prata.
Examen är ett tillfälle att tacka alla som hjälpt dig att ta dig igenom de jobbiga åren. Dina föräldrar, dina lärare, dina syskon, kanske en tränare. Men mest av allt dina vänner. Jag står här för att tala om för er allihopa att detta att vara vän med någon är den finaste gåvan du kan ge någon. Jag ska berätta en historia.

Jag kunde knappt tro mina öron när han berättade historien om den första dagen, då vi träffades. Han hade planerat att ta sitt liv på veckoslutet. Han berättade hur han hade städat ut sitt skåt i skolan, så hans mamma skulle slippa göra det senare, och bar på alla sina grejor på väg hem.

Han tittade rakt på mig och gav mig ett litet leende. Som tur var, räddades jag. MIn vän räddade mig från att göra det outsägbara. Jag hörde hela folkmassan dra efter andan, när den här vackre, populäre pojken berättade om sitt mest sårbara ögonblick.

Jag såg hans mamma och pappa titta på mig och le samma tacksamma leende. Inte förrän då hade jag förstått djupet av innebörden i det leendet.

Underskatta aldrig kraften i det du gör. Med en liten gest kan du ändra en människas liv!
.Angel

Kärlek, blommor, sol!

Det är vår. Både ute, inne och inom mig.
Har kommit på att våren är nog en utav de bästa årstiderna. Solen tittar fram allt oftare och man blir mycket piggare och gladare när det är ljust. Jag gillar nog våren mer än jag vill erkänna.

Det finns en sak som är negativt med våren. Pollen! Det är nog därför jag aldrig erkänner att jag gillar våren. För hur mysigt är det att sitta och snora hela dagarna och ha ögon som rinner dag ut och dag in?

Våren är här och min nedräkning till examen blir kortare och kortare!
Jag är glad!
.Angel

Fest med tjejerna

Söndag förmiddag. Snart mitt på dagen. Sedan blir det jobb för mig.

Igår var det utgång med några från jobbet. Jag och K tog med oss våra kära sambos på en middag först. Fick skjuts ut till Njurunda. Förfest med tjejerna. Huden blev instängd och smet några gånger. Men det gick bra ändå. Innan vi for iväg hade både jag och hunden lugnat ner oss och vi kunde slappna av i varandras sällskap. I Njurunda hann vi med kortspel, allsång och lite dans. En äkta tjejförfest enligt killarna som var där.

Träffade på
Frida nere på stan. Fick även träffa hennes syster och en liten del av släkten. Trevligt!

Hamnade på Avenyn. Första gången för mig. Det var så där. Inte alls mycket folk. Fick dock +20 poäng för att jag hejjade på två jag känner. M vann överlägset. Hon känner nog alla i denna stad. Eller så ger hon bara ett sken av det. Fick skjuts hem till en sovande Gugge.

I natt ställde man om klockan. En timme minus.
.Angel

Bockar av en sak

Klar med en sak för idag. Skönt!
Gick ganska så snabbt att fixa till bildspelet. Blev dock inte som jag tänkt mig från början. Det blev bättre! Har till och med lämnat in den nu så nu är det fokus på hemtentan i helgen. Nästa vecka tar jag tag i den sista hemsidan. Sedan kan jag nog räkna in 10 poäng till.

Förhoppningsvis kommer även uppsatsen att bli godkänd nu så då blir det 10 till. Känns skönt att få 20 poäng så här på en och samma gång.

Ska bege mig ner på stan nu. Kanske en snabb fika?!
.Angel

Åter i skolan

Sitter i skolan nu. Alldeles ensam i en datasal. Känner mig övergiven. Tror att det är det fina vädret som håller människorna borta från denna datasal. Just nu tycker jag dock att det är skönt att jag är själv. Jag kan sitta och pilla på med mitt alldeles själv utan att bli störd.

Har ringt en massa samtal för Communicare. Det går sådär. Lossnar inte riktigt. Men kanske det kommer ett genombrott. Vem vet?
Sitter även och donar på i Flash. Det går också sådär. Ska försöka få in mina bilder nu i bildspelet. Får se hur det går. Kanske får ge upp tanken och göra något enklare. Men jag ska kämpa på ett tag till.

Nu är min paus över. Dags att fortsätta. Jobbar ju senare ikväll också.
.Angel

Tillbaka till våren!

Åre var kanon! Precis vad som behövdes. Hade med mig skolsaker men gjorde inget utav det. Tror jag hinner ändå. Fjälluften har gett mig styrka.

Åre resan i korthet:
Jag och Gugge for upp på söndagen. Ovädret hade nått Sundsvall och det var många som var orolig för oss när vi skulle ut och åka. Efter Matfors var det ingen fara och vi var framme i Åre efter några timmar. Lägenheten var kanon. Det första vi möttes utav var en platt-TV och en totalrenoverad lägenhet. Grannarna bredvid hade det inte alls lika tipptopp som oss.
Måndagen kom och vädret var inte på topp. Jag och Gugge tog det lugnt hela dagen och inväntade svärfar. Åt lunch vid Åretorg och kikade runt lite. På kvällen fixade vi maten och påbörjade sedan vår bowlingturnering som skulle pågå hela veckan.
När vi vaknade på tisdagmorgon var vädret lite bättre och vi var alla tre laddade för backarna. Vi åkte och åkte hela dagen. Åt lunch på Fjällbacken. Hamburgare som smakade kanon efter en halvdag i backen. På kvällen åt vi tacos och bowlingturneringen fortsatte.
Onsdagen började kanon med sol. Och vi hade tur eftersom att det fortsatte så hela dagen. Vi började med att ta oss till toppen och där fick vi oss en härlig utsikt. Åkte i solen hela dagen och mådde toppen. Satt ute på verandan och solade efter vi gett upp åkningen och det var så härligt så jag somnade till. Precis som det ska vara. Spelade klart bowlingturneringen och svärfar stod som vinnare. Bara konstatera att jag och Gugge lät honom vinna! ;) Åt middag ute. Jätte god pizza.
Sista dagen i Åre kom och vi packade ihop och städade ur lägenheten. For förbi Åre Chokladfabrik innan vi började vår resa hemöver. Stannade också i Bräcke och åt en typiskt torsdags lunch, ärtsoppa och pannkaka.

Åre var toppen! Jag har samlat kraft för att ta mig an denna vår på allvar nu. Jag hoppas att Gugge fick lite vila trots att han hade med sig en del jobb. Nu ska jag ta tag i vår lägenhet här hemma. Det ser inte så roligt ut här.. Men snart så.

.Angel

Hudik på mindre än ett dygn

Var till Hudik en snabbis. Nu när jag räknar efter blev det mindre än ett dygn där. Men vi hann med en hel del ändå.
Jag for efter jobbet med x-tåget. Var och hälsade på min gamla praktikplats Tisdag i deras nya lokaler. Wow säger jag då bara. Super fräscht och snyggt. Tillbringade nästan tre timmar där. Men tiden flög iväg.

Gugge kom vid sex och då hade jag bokat bord på Texas, en resturang i cowboystuket. Riktigt god mat och mysig inredning. Hur har vi kunnat missat denna tidigare? Det kommer bli fler besök där senare. Topp betyg från både mig och Gugge. Vi sa att vi skulle flytta med den hit till Sundsvall. Den skulle passa perfekt här. Vi skulle nog besöka den minst en gång i veckan.

Efter middagen for vi hem till mamma och Sara. Kikade på Let's Dance. Somnade tidigt. Alla var trötta och slut efter veckan som gått. Idag slöade vi mest innan mamma for iväg till fjällen. Jag och Gugge packade ihop och hämtade bilen. For tillbaka till Sundsvall och här är vi nu.

Ikväll ska vi över till grannarna och ÄNTLIGEN få se alla 700 kort från Thailand och de 30 filmerna som de gjort. Ska bli skoj! Gissar att det blir lite Wii spelande också. De verkar vara lika fast som jag och Gugge.

Imorgon far vi till Åre. Jag längtar!! Har redan packat allt så imorgon är det bara att bära ut allt till bilen och fara. Skönt. Ni hör nog inte så mycket mer av mig nu fram tills på torsdag. Kanske kommer jag åt en dator och kan skriva en rad. Men annars får ni hålla ut tills på torsdag.

Ha en härlig vecka för det ska jag ha! Hoppas på snö och sol varje dag!
.Angel

Länk till min sida

Som jag lovat tidigare kommer här adressen till min egen kodade hemsida! Njut!

Kommentera gärna här så jag får veta vad ni tycker. Jag har tänkt att den nya sidan kommer att ta över denna blogg senare. Ska bara försöka komma på någon bra lösning.

.Angel

Handduken är inkastad

Slänger nu in handduken och ger upp med hemtentan. Har ordbajsat på nu så förhoppningsvis håller det hela vägen.

Dags för sängen nu. Har ju varit uppe sedan fem i morse. Jag tycker att jag är värd lite sömn nu!
.Angel

Ett bra betyg

Hämtade en tenta idag. Var lite orolig när jag hämtade den. När jag kikade på den hade jag fått VG! Full pott på de två första momenten, nästan fullt på den tredje och inte fullt så bra på den sista. Men shit happens... Jag fick VG! Jag kanske kan det här med Strategisk kommunikation nu?! Kanske det jag ska satsa på i framtiden?

Hoppas det går lika bra på den tentan jag sitter och skriver på nu då. Det är ju samma kurs. Andra tentan av tre. Inlämning imorgon. En fråga kvar.

Dags för lite middag nu. Sedan tenta skrivning.
.Angel

Kalla mig datanörd

Är fast. Kan inte slita mig. Sitter och små pillar hela tiden. Jag som tyckte att Gugge var tråkig förut när han satt och gjorde hemsidor. Nu förstår jag honom. Fullt ut!

Lämnar in min första hemsida imorgon. Ska bli skoj att kunna kika på alla andras då också. Kanske lägger ut adressen till min imorgon kväll om det gått bra.

.Angel

Förklaring

Har för mycket att göra därför blir bloggen inte uppdaterad. Hoppas att det blir bättre i veckan. Lämnar ju in en hel del saker måndag och tisdag så sedan borde det bli lugnare.

Ska försöka mig på ett inlägg senare. Har en del saker jag måste göra först bara...

.Angel

Utmaning

Har blivit utmanad och det tar jag ju självklart på allvar.

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Att gå in i saker, ramla över något eller tappa saker hör till min vardag. Har jag en hel dag där jag inte går in i något så är det en ovanlig dag.
2. Jan kan peta på näsan med min tunga.
3. Jag är halvt utlänsk. Mor min kommer från Ungern.
4. Jag kan böja mina armar åt "fel" håll. Mina armbågar går att vända åt andra hållet.
5. Jag somnar överallt. Sittande, stående, ute, på golvet, på en stol...
6. Jag är konstant förkyld.

Sis, Jana, Madde, Proppet, Tesan och Lena, känn er utmanade!

Det var allt för mig.
.Angel

Ett steg bakåt

Fick mail från examinatorn på uppsatsen idag. Det började bra. Men efter fem ord hade hon rivit ner mitt hopp. Vi var nonchalanta enligt henne som inte gjort klart allt när vi lämnade in det. Blev lite ledsen och kände att humöret var nere vid fotknölarna (ett uttryck som jag mer och mer använder). Efter att jag läst mailet en andra gång insåg jag att det inte var så hemskt som jag först trodde. Det handlade mest om att korrekturläsningen var dålig och att det fanns en hel del felstavningar. Detta ska självklart fixas till. Dock vet jag inte när eller hur jag ska hinna. Kommer bli långa dagar för att kunna beta av högen av uppgifter.

Uppgifter kvar att göra:
Hemtentan i C1
Min förste hemsida
En gruppuppgift i Communicare
Redigera uppsatsen

Detta ska vara klart ungefär samtidigt. Måndag och tisdag. Fick inget datum för uppsatsen men jag antar att det är så fort som möjligt som gäller...

Nu ska jag vila lite från skolan. Ska läsa en massa bloggar!
.Angel

Klagovisa

Känner på mig att detta inlägg blir lite nedstämt och till mesta del blir det bara tjat om hur mycket jag har att göra. Men jag känner att jag måste skriva av mig. Läs om du orkar.

Communicare idag. Roligt. Dock har vi två gruppuppgifter att göra. En ska vara klar om en vecka. Hur jag nu ska hinna det med två till uppgifter som ska vara klar då?! Känner att jag måste börja prioritera nu. Så imorgon kommer jag stänga in mig hemma och ignorera omvärlden och skriva på min hemtena. Den ska nämligen bli klar imorgon innan jag kilar iväg på jobb. Hemsidan ska jag dona på med under helgen. Har funderat ut hur jag ska ändra det jag har gjort och tror det kommer bli bättre nu.

Vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet eller om jag bara är lite lat som inte orkar ta tag i sakerna? Jag är glad över att jag har en förstående granne i alla fall som får mig att förstå att det viktigaste är jag själv och Gugge. Det är det jag först och främst ska prioritera. Inte alla andra.

Jag längtar till Åre! Jag behöver komma bort lite och få göra något annat. Jag behöver ledighet! Även om jag måste plugga där bora blir det på ett annat sätt. Hoppas jag!
Ska försöka planera in en resa till Skövde i april också. Tror både jag och Gugge skulle må bra utav det.

Nä, nu är det dags att kila vidare. Ska ha gruppmöte med Smaragd nu. Yes, min grupp i Communicare har detta fina underbara namn. :)

Vet inte om det blev klagande eller inte i detta inlägg. Men det känns lättare inom mig i alla fall. Jag fick ut mina känslor. Hoppas ni förstod mig. Om inte, skyll er själva. :)

.Angel

Wii

Leksaken kom igår med syster. Hon är en klippa ibland hon! ;)

Vi ringde och gjorde grannarna avundsjuka. Sedan spelade vi hela kvällen. Det var verkligen hur skoj som helst. Man fick rätt så ont i armarna efter ett tag. Men skoj var det. Hittade Mario gjorde vi också. Det var svårt att slita sig och gå i säng.

Nu är det dags för Webbdesign igen. Vi ska lära oss hantera bilder på webben. Ikväll ska jag även följa med K och kika på lägenhet. Den ligger alldeles perfekt nära oss!

.Angel

En helg i sångens tecken

Kick-offen i fredags var skoj! Sång, mat och lekar. Mitt lag vann storslaget!

Jobbade stängning igår. Handlade mat med K och åkte hem hit. Vi gjorde oss plankstek med tillhörande efterrätt. Såg på Melodifestivalen och film. Gugge ramlade hem runt halv tre. Han hade haft lagfest med tillhörande utgång.

Idag blir det inte så mycket aktivitet. Eventuellt ska jag plocka lite i förråden och ordna upp dem. Ska kika på lite Vasaloppet nu tänkte jag. Ikväll får vi vår leksak, Wii. Då blir det leka av.

.Angel

Kick-off

Precis hemkommen från Communicare kick-offen. Den var trevlig. 
Vi åt sallad, sjöng sånger, drack lite alkohol, lekte lite lekar. Mitt lag vann! 
Kvällen var trevlig. Jag och E gick hem tillsammans och vi fick oss en trevlig pratstund.

Nu har karusellen dragit igång och min vår har nu påbörjats. Kommer att bli lite hektiskt ett tag framöver men jag hoppas på att kunna lösa det på ett bra sätt. Har nu lite mer än en vecka på mig innan min första hemsida och hemtentan ska vara klar. Det ska jag väl kunna ro i hamn?

Gugge kikar på Kill Bill. Jag tycker inte det är så bra. Jag surfar istället! :)

.Angel

hits