Tisdag med snö

Idag har varit en äkta pluggdag för min del. Har suttit och läst, läst och läst. Ännu en bok är utläst! Det trodde jag inte förra veckan när jag började läsa den fösta. Men ack, båda böckerna är utlästa så imorgon är det dags att gå igenom anteckningarna och alla begrepp. Och sedan nöta. nöta och nöta.

Har även tvättat idag. Ett stort lass.

Marken är nu vit som snö ute. Just på grund av att det snöar! Det är så ljuvligt! Äntligen är vinternt här. Det var på tiden, det är faktiskt december om två dagar!


Julen närmar sig med stormsteg. En julklapp är klar. Många är kvar. Men jag har någorlunda koll på det mesta. Med julen kommer även stressen över att hinna träffa alla och hinna njuta av helgdagarna. Jag skulle vilja vara på fyra ställen under julafton. Brukar hinna med två. Får se hur det blir i år. Vill vara alla till lags...

26 dagar kvar till jul...
.Angel

Birthday middag

Idag fyller Jenny-M år! Ett stort grattis till dig gumman!

Igår hade vi birthday middag hemma hos henne. God mat och dryck, trevligt sällskap och en massa skvaller.

Vi som var där; Elin, jag, Henke, Nina, Frida, Jenny-M med mami.


Kvällen var helt underbar. En mysig tjejkväll med tjejerna. Plus Henke. Men han kände sig som hemma.

.Angel

Klassfest

Började med lite fördrink hos mig. Och lite mat.

Jenny, Madde och Nina

Så här glada var sällskapet tio minuter innan vi skulle gå.... :D

Allt som allt var vi 22 stycken uppe på Oscarsgatan. Lyckat! Skoj att träffa alla under andra omständigheter. Mer avslappnat. Fler glada miner. Mer öppet system tänk (o ja, jag är inne i Strategisk kommunikation B). Mycket mer alkohol.

De andra gick vidare till Oleary´s. Dock inte jag som gick hem och sov. Trött! Jenny-M avvek redan runt tio för att möta mami.

Mer klassfest åt folket. Mer klassfest åt Info -04.
.AngelLjus och en eventuell guldmedalj

Nu har jag städat och fejat hela lägenheten. Tog även fram alla julsaker så som ljusstakar, lite små tomtar och änglar. Mysigt mysigt! Kunde inte hålla mig tills på söndag... :D

Gugge är nu i Göteborg. Hoppas helgens fotbollsspelande går bra och att ni kommer hem med en guldmedalj från Student SM! :D Det skulle vara något till din medaljsamling..

Kommer att vara tomt i lägenheten utan Gugge, men jag får helt enkelt bita ihop och se fram emot söndag natt då han kommer hem. Längtar redan!

.Angel

Omtentan

Den första och förhoppningsvis den enda.
Strategisk kommunikation B gick ju inte som jag hade väntat. Gjorde i alla fall omtentan idag och det känns väldigt bra. Det gjorde det dock förra gången också, men inte så här bra.

Nu är det bara att ladda om för Metod B tentan om en vecka. Den ska klaras på första försöket! Så det så!


Klassfest ikväll. Ska bli skoj att träffa alla utanför skolans väggar.
Tjejerna kommer hit före för en liten fördrink, dock har alla med sig en egen... kan ju inte stå för allt! :D

.Angel

Skridskor

Regnet som kom igår var inte lämpligt. På hem väg från jobbet ramlade jag. Och då gick jag. Med cykeln bredvid mig. Fick den över mig. Attans!

Idag har det grusats/sandats över hela staden. På väg till skolan halkade jag tusentals gånger, men la mig aldrig. Några som är dåliga på att grusa/sanda är stubo. Jag höll inte på att komma in till Jenny när jag skulle dit. De hade grusat runt om trappan, men inte där man går för att komma till den. Attans vad halt det var!

Vet inte hur jag kommer att komma till Ego i halkan. Tur jag har Jenny-M med mig!

.Angel

PLU

Har jobbat idag!
Ungefär två månader sedan sist... Men PLU-koderna satt nästan ändå. Vissa hade de varit och ändrat på. Arg. Men de vanligaste, så som banan, gurka, tomater i nät, gul lök och paprika-mixen, satt. Jag är så stolt över mig själv. Det trodde jag inte när jag for hemifrån.

De ringde när jag var på skolan och hämtade ut min tenta. Vi ses om en timma då ungefär.

Lite klirr i kassan blir det i alla fall. Lät på A som om det kommer att bli mer nu framöver och runt jul. Lovely! Pengar som jag behöver om mina, Gugges, Emmas och Jockes planer ska gå i stöpen.

.Angel

Stress och press

Börjar förstå vad Ann menade när hon i våras sa att vi skulle gå in i väggen. Men ni kommer inte att märka det pang bom, utan det kommer smygande. Åh, yes. Jag börjar nog närma mig smällen snart...

Dessa två veckor kommer att vara fullspäckade med plugg.
  • Komplettering på kommunikationsteorier är gjord och imorgon ska jag lämna in den.
  • Omtenta på fredag som jag verkligen trodde jag skulle slippa, men ack. Jag och JM ska plugga arslet av oss i veckan. För vi ska klara den denna gång.
  • Inlämning inför workshopen som är på måndag nästa vecka. Som tur var är jag i en bra grupp där mina gruppmedlemmar ser till gruppens bästa och utesluter mig en del inför denna inlämning. Skämt o sido, vi har gjort det mesta. Texten ska bara ner på datorn och fyllas ut. Jag får göra lite mindre, för att hinna allt annat.
  • Inlämning av informationssöknings uppgiften som känns helt onödig då vi måste göra informationssökningar för att kunna skriva B-uppsatsen. Men men... de tycker tydligen vi har för lite att göra...
  • Tenta i metod B på fredag nästa vecka. Som avslutning, eller grädde på moset.
Det är mina kommande två veckor. Phuuu... Samtidigt ska jag tänka på uppsatsskrivandet och PM som bör göras. Men som sagt, Ann har varnat oss.

.Angel

Prassel på bion

Nyss hemkommen.

Harry Potter och den flammande bägaren var en bra film. Inte som de andra filmerna, men det var bra! Lite less dock på alla som ska sitta och prassla med godis påsar under filmen. Ett tag satt alla, och då menar jag nästan alla, och prasslade. Jag och Gugge försökte i alla fall visa vägen och inte prassla så mycket, men vi föll nog dit en eller två gånger vi med...

Fick skjuss hem. Kusin A med sambo L var där så de skjussade så snällt hem oss. Tack, tack, tack! Ni får komma på fika någon dag.


Tack älskling för en helt underbar kväll! Du är bäst på att överraska mig med små saker. Du vet, det är de små sakerna som gör helheten! Älskar dig!

Dags för sängen snart?!
.Angel

Snö och Harry

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....

Bio med Gugge ikväll. Harry Potter.
När jag kom hem från träningen så hade han bokat och donat. Han är gullig när han överraskar mig!

Snart ska jag ta en cykeltur i snön ut till Nacksta för att handla. Ska bli skoj att se om jag kan cykla i snön. Vet hur det brukar gå. Är bara bra på att cykla när det är snö när jag sitter på en postcykel, med en massa post på. :D

Jag hoppas snön ligger kvar. Länge!
.Angel2 dagar i rad

Det var länge sedan det hände. Men nu har det gjort det igen. Jag har tränat, nej, förlåt mig, jag kommer att träna två dagar i rad.

Body Pump igår. Skönt med lite styrketräning. Det känns i både armar och ben idag!
Streetdance snart. Gillar att svänga och släppa loss till musiken. Kanske inte att jag har lika stor talang som syster yster, men jag dansar i alla fall! Jag dansar även när jag är nykter, så det så!

Har även lovat J.M att jag ska prova på spinning. Så på tisdag ska vi gå på ett nybörjarpass. Jag som har lovat mig själv att aldrig utsätta mig för något sådant. Aja, än är det inte tisdag, mycket kan hända! :D

Dags att bege mig bort mot Ego.
.Angel

På begäran...

Jag som brukar klaga på andra för att de inte uppdaterar sina bloggar. Nu var det min tur att få en sådan kommentar kastad i ansiktet... Nej nu tog jag i! Så hemskt var det inte gumman, jag kände mig träffad när du sa det. Det är bra. Tjata på mig bara!

Så vad har hänt sedan sist?
  • Röklukten har minskat. Nya lukter i trapphuset! Wow!
  • HM kläderna har kommit. En del var wow, en del var pest, en del var tält.
  • En ny kurs är igång.
  • En shoppingtur/heldag med Emma och Jocke är avklarad.
  • Jag är en stolt ägare till min nya mp3 spelare. Är lite glad att den gamla lade av. :)
Kläderna från HM var efterlängtade. Jackan var fin, den passade perfekt och den är varm. Provade nämligen den i morse när jag gick till skolan i kylan, svettades nästan när jag kom fram. Det kan man ta som ett gott tecken. Koftan var precis så underbar som jag tänkt mig. Älskar den redan! Halsbandet var snyggt, passar till det mesta. Både fest och vardag. Gugges mysbyxor var tyvärr en storlek för stora. Såg ut som om han gick runt i ett tält. Dina annars så grova och muskulösa ben försvann i byxorna. Mina jeans var inte alls så snygga som de såg ut i katalogen, tur att de inte passade dessutom. Huvtröjan var mycket skön, dock för stor så det blir lika som med Gugges byxor - byte till mindre storlek.

Metod B har dragit igång. Och det på allvar. Planeringen i kalendern är nu framme i slutet av mars... Kursen verkar skoj, dock rätt så mycket att lära in på 4 veckor.  Ett PM som ska skrivas, inför B-uppsatsen, och en workshop.

Idag efter föreläsningen kom Emma och Jocke och hämtade upp mig på skolan. Vi for ut till Birsta. Första stopp var Elgiganten. Jag bytte min mp3 spelare som för en vecka sedan valde att inte fungera som jag ville. Bytte upp mig för 100 kr och fick en mycket bättre, snyggare och mer Angel vänlig mp3 spelare. Jag är mycket nöjd med mitt byte. Tur att jag kom ihåg mitt laddningsbara batteri i den gamla spelaren...!
Dagen fortsatte i en del butiker och jag kom hem med en kasse från IKEA även denna gång... :)
Kvällen tillbringades hemma hos Emma och Jocke. Tacos, kladdkaka, Risk och Lost var vad vi hade för oss. Mumsigt, spännande och inte alls så spännande som vi hade hoppats på. Brukar alltid få ont i magen av Lost, icke denna gång. Besviken!

Hm... undra om denna uppdatering får heta duga? Nöjd vännen?! Jag har en liten surprise för dig...

Sov gott vänner!
.Angel

Tända ljus

Sitter med 11 ljus och två lampor tända nu i vardagsrummet.
Ljusen är för att få en ljuvligare doft, och lite grann för mysstämningen.
Lamporna är för att mörket är runt knuten.

HM kläderna har kommit. Så om ett tag ska vi ner och hämta dem. Så skoj med en massa nya kläder! Kommer inte ihåg allt jag beställde. En jacka var med i alla fall. Hoppas hoppas den passar.


Tänd ett ljus och låt det brinna
.Angel

Passiv rökning

Sa under mina år på gymnasiet att jag kommer dö i passiv rökning. Detta då mina underbara vänner skulle ut och röka varje rast med mig som sällskap. Jag följde enbart med om det var sol och jag ville ha lite luft. Annars stod jag i dörren och tittade på dem genom glaset. Som en apa i en bur, fast här tvärsom.

Vår lägenhet, eller snarare vardagsrummet, luktar som ett rök rum. Till och med kläderna luktar nu... Då är det illa! Gugge har varit över och snackat med vår granne och vi hoppas nu på en förbättring.

Ska man verkligen ha det så här? Huvudvärken är nära hela tiden och jag tror jag har hittat min källa till alla nysningar! Röklukten!

Pain in the huvud är nu ett faktum!
.Angel

Lång helg!

Helgen är här. I alla fall för mig!

Hade redovisning idag på caset i kursen Strategisk kommunikation. Skönt att det är över och att ännu en kurs kan läggas bakom mig. Ser framåt, mot praktiken. Som jag för övrigt inte har bestämt mig över. Men det lutar mer och mer mot Tisdag. Inväntar i alla fall svar från Iggesund innan jag bestämmer mig. Känns bäst så.

Loggade in på HM alldeles nyss. Tror, hoppas och vill att mina, och Gugges, kläder kommer imorgon! Jippie! Vilken kanon avslutning på denna vecka.

Imorgon far vi till Hudik, om vi inte tar en tidig buss på lördag morgon. Gugge skriver tenta imorgon eftermiddag, så jag ska hålla alla mina tummar och tår för honom! Även ni?! Troligtvis far vi mot Hudik sedan. Beror alldeles på vad klockan står på när han kommer hem.

Skönt med en lång helg. Inte förens på måndag måste jag börja tänka på skola igen. Om jag inte tar tag i kompletteringen imorgon. Vilket det nog gör. Skulle vara skönt att få klart det nu, så jag slipper tänka på det och på Metod B nästa vecka.

Dags för lite mat. Köket nästa... ska prova på något nytt idag. Pasta med svamp- och lökröra. Låter mumsigt så jag hoppas det är det också! Men ICAs recept brukar vara pålitliga.
.Angel

Rumpskakningar

Jag fick se det! Jag fick se de berömda rumpskakningarna!  

I kväll på Floor filler visade de klipp fårn Bounce uppträdandet i Sundsvall från i söndags. Eftersom Adena och Ivan vann fick de åka med och kika. 

Jag är glad att de visade det på TV! Även jag fick ta del av detta. I alla fall så fick jag en liten bit av kakan.

Appropå kaka... en nybakat och färsk kladdkaka står på vår diskbänk. 
Nästan halva har gått åt. Vi gottegrisar har varit där och nallat! Mumsigt gott var det! 

Imorgon går jag till skolan och lämnar in 22 sidor av caset. Har aldrig gjort något så stort arbete. Framför allt inte på så kort tid. 
För en vecka sedan satt vi och grinade för vi visste inte hur vi skulle lösa caset. Men nu, med facit i hand har vi rott i land ännu ett grupparbete. Tjejer, en stor applåd till oss alla! Vi är bäst! I alla fall när det väl gäller! ;) 

.Angel

Bounce

Varför var det ingen som tog med mig till tonhallen igår?
Var det ingen som förstod att jag också ville vara där?

Bounce i tonhallen. Jag var icke där. Mycket ledsen och besviken.
Jag ville också se David Dalmo i bara stringkalsonger dansa runt på scenen, till liveband! Tänk vilken syn! :D
Var det ingen som förstod det? Var det ingen som tyckte lite synd om mig när jag satt där i bussen mellan Hudik och Sundsvall?

Syster yster var i extas fortfarande, antar att hela Julle allstar var det. Förstår er tjejer!
Nina var också impad. Även Sundsvalls tidningens journalist var i extas! Tänk om jag också hade fått upplevt det!

.Angel

Praktiken

Har fått två ja nu. På två helt olika ställen. Ett i Hudik och ett i Iggesund. En reklambyrå/tryckeri och en informationsavdelning.

Dags att ställa dem mot varandra och se på plus respektive minus. Vad väger över?

Skönt att ha fått ja, dock jobbigt att behöva välja. Men, gilla läget och gör det bästa utav det! Det är inte alla som får ett ja, framför allt inte två!

.Angel

Tisdag, på en fredag

Home in Hudik.

Har varit på Tisdag. O yes, de heter så!
Vi ses på Tisdag på fredag.
Kändes riktigt bra. De verkar toppen. De vill ha mig så allt jag behöver göra är att invänta svar från Iggesund Paperboard och sedan bestämma vart jag vill.  Mitt första handsval är Tisdag. Där får jag göra lite som jag vill. Han sa så! :D

.Angel

Energijätten

Har varit väldigt flitig idag. Mycket länge sedan jag gjort så mycket som idag.
Kom till skolan vid nio. Vi började skriva och gå igenom det Madde så duktigt hade gjort hemma under gårdagkvällen. Bra jobbat gumman! Vi blev klar strax före lunch. Åt lunchen på skolan och sedan gick jag hem.

Väl hemma donade jag lite och sedan satte jag mig med Energijätten igen. Vårt kära case. Har nu suttit och skrivit till och från och jag har faktiskt fått ihop nästan tre hela sidor. Har aldrig gått så fort att få ihop så mycket text. Bra text dessutom. Mycket stolt över mig själv!

.Angel

Case

Sitter på skolan dag ut och dag in nu för tiden. Vi håller på med ett grupparbete, även kallad hemtenta av våra lärare. Detta ska ta en och en halv vecka. En halv vecka har gått, endast en vecka återstår.


Vart har vi kommit?

Känns som om vi skriver och skriver, diskuterar fram och tillbaka, men ändå kommer vi ingen vart. Känns som om vi står och stampar på samma ställe som vi gjorde när vi fick denna uppgift i våra händer. Vi irrar omkring i en snårig skog utan någon karta och kompas.


Jag hoppas verkligen att vi imorgon, efter en hel dag framför datorn, känner att vi i alla fall vet åt vilket håll vi är på väg. Och att den gemensamma delen närmar sitt slut. Vi behöver all tid vi kan få för att färdigställa våra individuella delar. Samhällssegmentet för min del.


.Angel


hits