4 dagar sedan

I lördags efter middagen fick vi ett samtal från grannen M. Hon undrade om vi inte ville komma till hennes syster och umgås med gänget från nyår. Svaret var självklart eftersom knappen fanns där. :) Kvällen slutade med en taxiresa hem för mig vid halv tre och strax efteråt kom Gugge hem från krogen, dit grabbarna drog tidigare på kvällen Fick ett nytt smeknamn under kvällen... Agge... vet inte vad jag tycker om det... I måndags började jag pendla till praktiken. Skönt att få vara hemma. Hemma hos sig själv.  Idag på bussen räknade jag ut att min totala tid på bussen per dag är tre timmar. På tre timmar kan man ta sig ner till Stockholm, typ. Men mina tre timmar på bussen känns inte som en resa till huvudstaden. Det är tur, för annars skulle jag nog inte orka åka mellan.  Till helgen blir det dock en resa till Stockholm. På riktigt. Jag, syster, mor och Gugge ska ner och kika på Saturday night fever. Kan det bli bättre? Ska försöka bli bättre på att uppdatera... men verkar som om bloggen ibland inte vill bli uppdaterad då det krånglar en hel del för att få upp ett inlägg. Men hoppas det fungerar som det ska nu.... .Angel

Hemläxa?!

Sitter just nu hemma och jobbar. Inte alla som får göra praktikjobb hemifrån. Men jag får. I alla fall idag. Sitter med en power point presentation som ska visa en massa fina bilder. Kommer att bli kanon fint.

En vecka av praktiken har flytit på. Har lärt mig en hel del om olika saker. Främst ColorDraw som är F och N gud. =) Kanske även min snart. Who knows?

Åker hem i helgen. Hem till mitt hem. Hem till min älskling. Hem till mina saker. Hem till vårat hem.

.Praktikant Angel hemifrån

Angelica på Tisdag

Börjar känna mig hemma på Tisdag nu. Känner mig som en i gänget. Och det känns riktigt bra. Stämningen är lättsam och skämten haglar fram och tillbaka.

Idag skulle en av grabbarna gissa min sport... Orientering, backhoppning... Inte en enda ledtråd fick jag ge heller, för han skulle komma på det själv. Tur att han har några dagar på sig då. I hans takt och vilda gissningar kommer han rätt sista dagen.

Snart har en vecka gått av praktiken. Bara nio återstår.

Just det ja, idag fick jag ta mitt första telefonsamtal också.
.Angel



Praktik på Tisdag

Två dagar av praktiken har gått. Två dagar har svischat förbi.

Inga fjärliar i magen, ingen havsörn som flyger runt. Jag kände ingen nervositet alls första dagen. Kan bero på att jag trivs så bra med dem och att de bemött mig bra när jag varit där tidigare.

Har en känsla av att praktiken kommer att försvinna rätt fort. 10 veckor är inte så lång tid ändå.

Ser redan fram emot morgondagen!

.Praktikant Angel

Godkända!

Opponering på B-uppsatsen i fredags. Vi klarade oss igenom den med ett godkänt, med lite små revideringar, plus att vi fick en ursäkt från kursansvarig för att vår handledare agerat dåligt. 

Har inte riktigt förstått att B-uppsatsen är avklarade nu. Jag har tagit mig igenom den största motgången hittilss i skolan. Som tur var hade jag mina vapendragare med mig, Madelene och Jeanette. Tack tjejer, ni är underbara! Vi har skrattat, gråtit, diskuterat, blivit irriterade på varandra, men vi har klarat det. Vi tog oss igenom detta och jag tror vår vänskap blev starkare. 

B-uppsatsen är nu historia och praktiken är nutid.
.Angel

Fingrarna är krossade, nej korsade

Imorgon gäller det. Imorgon är det bu eller bä som gäller. Imorgon är det opponering på uppsatsen som gäller. Bu är bä är frågan. Jag hoppas på det senare.

Håll nu tummarna för att det ska gå bra imorgon. Vill kunna gå ut på praktiken och känna att uppsatsen ligger bakom. Håll alla tummar för mig imorgon!

.Angel

En fröjd för ögat

Denna vecka kommer jag att sitta klistrad framför TV. Denna vecka kommer det att bli svårt för Gugge att få titta på det han vill. Denna vecka kommer jag att bestämma över kanalvalet (Kanske jag alltid gör?!). Andledningen till detta är självklart Konståknings EM som pågår i Lyon, Frankrike.  

Som liten tjej drömmer man alltid om att få bli isprinsessa. Jag gjorde i alla fall det. Mamma drömde nog också om att vi döttrar skulle bli riktiga isprinsessor. Sedan 3-4 års ålder har vi stått på skrillorna och gjort våra piruetter och hopp. Syster yster är den som stått på pallen flest gånger och hon är den som lyckats bäst. Min syster är en riktig isprinsessa! I helgen åker hon till Sandviken för att tävla, jag håller alla mina tummar för att det kommer att gå bra och att hon kammar hem guldet! I mina ögon är hon alltid en isprinsessa!

Tillbaka till EM. Idag åker damerna sina kortaprogram och det ska bli spännande att se hur Lina Johansson står sig mot de andra. Jag håller i alla fall mina tummar för en placering bland de 15 bästa. Fredagkväll är vigd åt herrarnas kortaprogram. Detta är alltid en fröjd för ögat. 

Om ni söker mig denna vecka, leta framför TV för det är där jag kommer att befinna mig då det visas konståkning på TV.

.Isprinsessan Angel

Pulkabacke och styrkälke

Barnasinnet försvinner då aldrig. 

Pulkaåkningen igår var det roligaste på länge. Ett skönt avbräck från skolan men ändå tillsammans med klasskompisarna. 

Pulkabacke istället för pulkbacke.
Styrkälke istället för bob/snowracer.
Ibland är det så roligt med nya ord.

På måndag börjar praktiken då försvinner vi åt olika håll i det avlånga landet. I 10 veckor ska vi vara ute på praktik. Ett helt sommarlov. I april kommer vi tillbaka till skolan. I april då är det vår. 

På fredag är höstterminen avslutad. Då är förhoppningsvis vår B-uppsats godkänd, om än med revidering. 
.Angek


Mitt bloggliv är tillbaka

Nu börjar mitt liv här på bloggen att bli som vanligt igen. Två saker har legat till grund att jag inte levt mitt normala bloggliv. För det första så har jag levt ett B-uppsats liv och allt har kretsat kring Att tiga är silver, Att tala är guld. Och för det andra så har inte bloggen fungerat riktigt så jag vill. Men nu verkar allt var ordnat så jag får börja leva mitt bloggliv igen. 

Helgen som varit har varit lugn, en äkta ta-igen-sig helg. 
I fredags var jag trött efter turen på stan. Slockande nog i soffan om jag inte missminner mig. 
Igår var jag upp tidigt för att träna. Streetdance i 70 minuter var helt otroligt. Skyndade sedan hem för att duscha och äta lite lunch. Gick sedan tillbaka ungefär samma väg för att komma till jobbet. På jobbet gick allt som kunde gå fel fel. Strulade till det ett antal gånger och A bara skrattade åt mig. Kom hem till en älskling som stod i köket och gjorde middag. Fläskfilé, potatisklyftor och gorgonzola sås. Mums! Låg sedan i soffan hela kvällen och somnade som vanligt till där. 
Idag har det varit projekt städa och läsa igenom en B-uppsats som vi ska opponera på på fredag.

Imorgon är det möte på skolan och sedan pulkåkning med klassen. Mötet kanske kommer att vara mindre roligt då vi ska, tillsammans med vår programansvarige, prata igenom metodkursen och uppsatsen. Det har gått en hel del snack den senaste tiden... Pulkåkningen kommer att bli roligast av roligast! Kameran ska med för att föreviga denna stund. Ett tjugotal människor i åldern 20-35 lekandes i en slalombacke.

Tror jag hör sängen ropa på mig...
.Angel

Bilder från nyår

Bättre sent än aldrig heter det ju. Och 15 dagar för sent är väl inte så sent?


    

Alla vi som var med plus lite fyrverkerier.

.Angel

Livet i behåll

Ja, det trodde man inte. B-uppsatsen är klar och inlämnad. Detta trodde vi inte skulle vara möjligt i onsdags eftermiddag. Men vi tog oss i kragen och reste oss från graven. Vi klarade det tjejer! Tack till alla som stöttat!

Mitt liv är nu äntligen tillbaka. Jag får sova, äta och bara vara hur och när jag själv vill nu. Känns helt otroligt skönt. Igår firade vi med lunch ute. Buffé på Dragon house med Nina, Ante och Maria. Mumsigt gott och trevligt. Vi satt där i 2 timmar.. :D

Gick lite på stan. Köpte lite nya kläder. Det var vi värda, både jag och Gugge.

Ska iväg och träna nu snart. Ska bli så skönt att sätta igång med det igen. 70 minuters Streetdance, kan det bli bättre?

På eftermiddagen blir det jobb. Skoj att göra något annat än att sitta i skolans datasal och försöka få fram en B-uppsats.

Föresten, måste ju berätta namnet på uppsatsen. "Att tiga är silver, Att tala är guld -en studie om landstinget Västernorrlands interna kriskommunikationsarbete vid nedläggningen av Härnösands sjukhus."

Dags att bege sig mot Ego.
.Angel

Grattis!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Angels födelsedag!
Hurra hurra hurra!

 Ett stort grattis till mig! :D

Stora flickan nu! Ett helt år äldre, det varken känns eller syns. Men som man brukar säga -  barnasinnet försvinner bara om man själv vill! Jag vill inte!

.Angel

Blogg i köket

Sitter nu i köket och bloggar. Tittar på tårtan som växer i ugnen. Den andra. Var duktig igår och gjorde allt inför idag. Trodde jag... Imorse började jag räkna efter vilka som faktiskt kommer på kalas senare idag. 16 +2 insåg jag... Då räcker inte min första tårta. Så, jag slängde ihop en till och nu växer den inne i ugnen.


Igår kom mor och syster. Vi for direkt ut till Birsta, efter ett litet snabbt stopp på Fyndlagret. Väl ute i Birsta gick vi igenom affär efter affär. Jag och Gugge kom hem med krokar som man hänger över dörren. Sedan köpte han present till mig (!) och några skogrejer...

Kvällen ägnades åt middag, bastu för de övriga och bak för mig. Sedan åt vi räkor och kikade på film.  
Idag ska vi nog ut på en promenad och sedan kalasa! :D

Om en dag är jag ett år äldre...
.Angel

Mmmmmmm

Har suttit i skolan idag. På en röd dag. Men uppsatsen kräver just nu all min tid. 

Emma hämtade mig på skolan. Vi for hem och fikade lite med Gugge. Sedan var det middag. Mums mat med mysiga människor! Oj, vilken m-mening! ;)
Vi spelade sedan spel, tittade på TV och snackade. Emma är mysig! Emma bjuder på skratt!  Historien från Sidney var den bästa jag hört på länge! Frågan är bara varför hon väntade tre år med den!?!



Har lite problem med bloggen just nu... Kan inte ändra texten som jag vill och kan inte heller lägga in bilder. Är lite besviken och har klagat till högre makter. Hoppas att det fixar sig snart. Jag kan inte göra mer än att klaga...

.Angel

Äntligen!!!

Likt Gert Fylking står jag upp och ropar Äntligen! 

Min strömadapter till datorn kom idag! Blev så glad när Gugge ringde med den glada nyheten. Nu sitter jag i fåtöljen med datorn i knät. Kan det bli bättre?


Har glömt att säga att vi just nu har en ny möbel i vårt vardagsrum... Kort kommer så småningom..

Andas frisk luft!
.Angel

Mami, min kära mami!

Hon är underbar! Hon sätter oss tjejer i första hand. Trots att det är hon som har det jobbigast! Du är tuff mami! Jag älskar dig!

Pratade med mami i telefon nyss. Vi pratade om saker som vi i normala fall inte brukar prata om. Jag tror vi har vuxit varandra närmare. Trots vad som för ett och ett halvt år sedan hände. Men som man brukar säga; motgångar föder framgångar. 

På lördag kommer mami och syster upp. Då ska jag roa dem för att de ska få något skoj att göra. Vi ska ha en riktig mysdag tillsammans. Jag älskar er!

Våren kommer att bli tuff. Men jag tänker hjälpa er på alla sätt jag kan. Mina 10 veckor hemma kanske kan vara en bra start?!


Ser fram emot söndag nu. Kalas. Fast det är ju på måndag det smäller egentligen. :) Då ska jag ha tårta på säng, så det så! :P

Min mamma är inte som alla andra mammor. Min mamma är min mamma!
.Angel

Det närmar sig slutet...

En vecka kvar. Sedan ska den vara tryckt och klar. 
En vecka av blod, svett och tårar. Men vi ska klara det. Vi ska gå upp med vår uppsats och vi ska klara av att bli godkända! Så det så!

Har haft en sjukdag idag. Igår kände jag mig dålig och inte alls på humör för plugg. Idag har jag varit hemma och sovit, spelat Xbox och blivit bättre. Lämnade tjejerna idag, men tror de klarade sig utan mig ändå!
Jag hoppas det.

Andra handledningen imorgon. Den ska gå bättre än den första. 
.Angel


Nyår 2005

Firades med pompa och ståt. Eller i alla fall i goda vänners närvaro med god mat och mycket skratt. :)

Middag hos grannarna. God middag! Tre-rätters för att vara exakt. Mums!

Åt, drack, pratade, skrattade och bara mös fram till halv tolv. Då började vi vår resa uppåt mot Sidsjön. Som tur var fick vi skjuss. Tack! Tittade på fyrverkerier och drack champange och knappen! ;)

Tillbaka till Sveavägen for det. Här börjar minnesluckorna dyka upp... men jag kommer ihåg ett köksgolv och en kokt korv... 

2006 var nu inskålat och indruckit!

Hem för att sova lite. Blev någon timme, sedan väcker Gugge mig med öronvärk. Till akuten for vi och läkaren konstaterade vad vi redan förståt... öroninflammation. Mycket bra start på 2006!

Nyårsafton var kanon! Kanske en tradition?!
Nyårsdagen var mindre rolig. Aldrig mer akuten på nyårsdagen...!

Snart fyller jag år! :D
.Angel

hits