Nu är det dags för snö

Julpyntat oh mysigt. Hade ju bestämt mig för att plocka fram lite ljusstakar nu ikväll. Hade också bestämt att tomtarna skulle få vänta. Så blev det inte. Allt gick av farten och nu är det bara granen som saknas. Den kommer nog upp nästa helg.

Imorgon ska julgardiner till köket köpas och en fin stor julstjärna till vårt hörnfönster.

Har ätit pepparkakor och druckit mjölk nyss med Gugge. Vi satt och mös i soffan och tog in all mysstämning. Hoppas att snön kommer snart nu.

.Angel

Tisdag

Dag två på denna nya vecka. Känns som om denna vecka kommer att gå snabbt. Men just nu önskar jag att den skulle sakta ner lite. Har en hel del att hinna med innan klockan slår fredag eftermiddag.
  • Den empiriska bakgrunden ska skrivas klar.
  • Problembakgrunden ska bli klar.
  • Metoden sak få en sista finputsning.
  • Diskussionsuppgifterna till Varumärkes kursen ska göras klara och skickas in. 3000 tecken på varje fråga. Fyra frågor totalt. På två böcker.
  • Böckerna till punkten ovanför ska gås igenom. Inte ens färdig lästa. Eller, en är ju klar och färdigläst sedan ett halv år tillbaka. Ska bara ögna igenom igen. Risken är stor att jag kommer läsa allt. Boken är så intressant. No Logo.
  • Jobba två eller tre dagar till.
  • Göra klart intervjumanualerna samt enkätfrågorna.
Mycket att göra med andra ord. Varför sitter jag då här och ugglar? Paus.
Lunch nu sedan sätter jag fart. Målet är att punkt 1,2,3 och 5 ska göras idag. Målet är uppsatt. Nu är det bara att ta sig dit.
.Angel

UPT.
Kom på en sak till som ska göras innan fredag.
Julpyntet måste ju tas fram. Är ju inte hemma under helgen så jag och Gugge vill ju komma hem till ett pyntat hem. Ska försöka göra det ikväll. Mysigt att kunna tända lite ljusstakar ikväll. Me like. Tomtarna får dock vänta.

Ny vecka, nya tag

En ny vecka har startat. Skönt att få sova ut idag. Sov ju inte alltför många timmar igår. Kommer man i säng runt halv fem och sedan ska man ut på IKEA med far och syster dagen efter runt halv elva får man kanske skylla sig själv?
Hade i alla fall en hel dag med syster och far igår. Vi började med IKEA och KRAUTA. Sedan tog vi oss in till stan och In. Där avverkade vi butik efter butik. Man kan ju tro att det skulle vara så att jag och syster drog runt med pappsen. Men icke. Det var han som var den som kikade och kände på allt. Det var nog vi som var offer.

Idag är det måndag. Måndag betyder ny vecka. Nya tag. Denna vecka kommer att bli fylld med c-uppsats och jobb. Ska även försöka hinna pynta lite inför första advent. Vissa är ju redan klar.

Ska snart iväg till A för att äta lite lunch och diskutera veckan. Har ju handledning igen näsa vecka så vi bör ju bli klar med en hel del tills dess. Inledning, metod, teori, empirisk bakgrund, intervjumanual, enkätutformning...

Dags att sätta fart nu så denna vecka lider mot sitt slut och vi far hem till Hudik för att umgås med nära och kära. Förhoppningsvis löser sig allt och jag kan fara hem tidigare än tänkt. Hoppas hoppas hoppas!
.Angel

Tre rätters middag för sex personer

Jag och Gugge hade bjudit över grannarna med syster och sambo. Nyårsgänget. Tre rätters middag stod på menyn.

Gran
Denna fina gran fick jag och Gugge av våra söta vänner.

Vi åt en massa gott, drack ännu mer. Skrattade, pratade och spelade spel. Jag och Gugge hade köpt Lika par leka bäst. En riktig fullträff! Mycket avslöjades igår och mycket som vi inte behövde veta om varandra kom fram... host...

Kvällen slutade runt fyra. Då fick jag och Gugge även tidningen så vi hade, om vi velat, kunnat läsa söndagstidningen på lördag kväll. Det var ju tekniskt sett söndag morgon men vi hade ju fortfarande lördagkväll.

Disken idag var inte lika rolig som gårdagen. Men jag har tagit mig igenom den. 6 vinglas, 9 vatten/whiskeyglas, 20 tallrikar, en massa bestick, två uppläggningsfat... Kanske hade det gått snabbare att sprungit över till grannarna och lånat deras diskmaskin som tack för sällskapet igår?!

Räknade även vinflaskorna idag när jag städade ihop. 6 vinflaskor. På sex personer. En utav oss drack inte vin utan bara öl och cider. En heldrös med ölflaskor och burkar fanns också i samlingen. En och annan ciderflaska stod också på bänken. Konstigt att vi alla klarade oss till sängen utan problem.

Tack älskade vänner för igår! Ni förgyllde kvällen och vi hade det jätte mysigt! Ska vi redan nu boka in nästa helg?! ;)
.Angel

Kärlek

Vissa människor gör mig lyckligare än andra. Vissa människor behöver få uppskattning och känna att de är värdefulla.





Kärlek för mig!

Jag älskar er alla! Ni betyder mycket för mig!
.Angel

Handledning

Första handledningen igår. Det gick galant. Förutom att metoden kommer att ändras. Men det hade kunnat vara värre.

Första handledingen och jag är positiv. Så här mycket positivt och så här mycket skratt upplevde jag aldrig förra året. Absolut inte under handledningen. Det känns bra.

Kompis, det går bra nu!

Idag har jag strukturerat upp all teori som jag gått igenom. Samt ändrat om lite smått i uppsatsen. A ska gå igenom metoden till en början och sedan tar jag över. Vi tar oss framåt.

Dags för lunch. Gröt.
.Angel

Söndag - Ikea

Har ju alldeles glömt bort att skriva hur vår tur till IKEA flöt på i söndags. Fy skämmes på mig.
Vi fick låna grannens bil. Tusen tack!! Hoppas att du tog dig till jobbet utan att bensinen tog slut.
Gick runt på IKEA i säkert fyra timmar. Då åt vi kanske 30 min utav dessa fyra. Kom på en massa saker som vi ville fixa och dona med hemma. Dock finns väl inte direkt den ekonomin, ännu.
Vi hittade i alla fall en del som fick följa med hem. En ny vardagsrumsmatta, en fotpall, två mysiga filtar, en bok, lite ljus, lite dekorationer, julpapper och snören, fotoram i ek. Tror det var allt. Kanske att det var något mer smått.

Vårt vardagsrum blev mycket mysigare nu. Sa till Gugge i söndags när vi hade fixat till allt Nu har jag hittat mitt inre lung. Satt med tända ljus, utan TV, och bara pratade. Allt var så mysigt. Lugnt och skönt.

Skulle ha simmat imorse jag och Gugge. Men när klockan ringde imorse kunde jag inte förmå mig att kliva upp. Kroppen orkade helt enkelt inte. Kanske att det är en förkylning som lurar i kroppen?
Jobb ikväll igen. Hoppas det inte blir lika mycket som igår. Då behöver jag och E en extra ikväll. Vi klarar det inte på två direkt.

Dags att dona lite innan första handledningen på C-uppsatsen.
.Angel

Sallad med chokladsås och glass med balsamvinäger kräm

Jobbade igår. Det gick bra. Förutom att två kassor hängde sig och fick startas om. Vilket tar en evighet. Köerna i de andra kassorna växte.

Jag och Gugge var bjudna till K på middag och film. Vi gjorde tortilla med parmaskinka och mozarellaost och till det en god romansallad med chokladsås på. Nej, förlåt, balsamvinäger kräm. Men det såg precis ut som chokladsås. Efterätten bestod av glass, smälta hallon och chokladsås. Riktig chokladsås. Mumsigt! Vi smaskade även i oss lite godis och honungsmelon.

Att göra en pudel var filmen vi tittade på. En rolig film. Dock skulle de besöka Sundsvall i den men vet inte om det finns en till stad som heter Sundsvall. De var definitivt inte i Sundsvall. Löjligt när de försöker gestalta en stad men misslyckas. Kan man inte välja en stad som man har råd att åka till istället då?

Idag blir det nog Ikea. Först söndagsfrukost i vardagsrummet.
.Angel

En lång nästintill ledig fredag

Klev upp med Gugge imorse. Han skulle på möte. Jag satte mig och pluggade. Strukturerade upp vår uppsats så här långt inför handledningen på tisdag.

Tog mig en promenad bort till Ica för att köpa saker till vår grekiska sallad. Skönt att komma ut lite och röra på sig. Nog för att det går fort att gå dit bort men det är ändå skönt att få lite luft och få röra på sig.

Gugge kom hem på lunch. Vi åt grekisksallad och köttfärspajen från igår. Kan säga att pajen var så mycket godare idag. Mums!

Ska iväg och jobba senare ikväll. Börja halv fem... När alla andra går hem går jag till jobbet.

Min dag kan sammanfattas på ett sätt: Mysdress! Den gråa från Cubus blev verkligen en hit. Älskar den redan. Sa till Gugge igår att jag funderade på att sova i den! Men han misstyckte. Tillåt mig att minnas och eventuellt skämma ut min älskade
lillasyster. När hon var liten, kanske 3 år, fick hon ett par nya gummistövlar. Blåa och fina och jag tror att det var någon gubbe eller filur på skafftet. Hon tyckte om dem så mycket så hon sov i dem. Så var min syster jämt när hon var liten. Fick hon något nytt som hon tyckte om skulle hon sova i det och vägrade att ta av sig det. Vet inte om det har med envisheten som ligger i släkten att göra?!

Ska ta mig an disken nu så det är tomt och fint på diskbänken innan jag går på jobbet. Tycker inte alls om när diskbänken är belamrad med saker precis överallt. Det ska vara tomt och rent. Det ska jag se till att det blir.
.Angel

Jag har en ängel till vän

Jag saknar min Emma. Jag saknar min ängel. Jag önskar att hon var här.

Min älskade vän. Min älskade ängel. Jag saknar dig så.

.Angel

Invigning på In

Yes. Idag öppnade det. Efterlängtat. Nya gallerian In.

Jag och Gugge gick ner för att kika lite. Vi började på Jack & Jones. Gugge gick lös på en skjorta och en luvtröja. Kom billigt undan. Över till Cubus och där var det väl jag som gick lös mest. Två halsdukar, en mysdress och kalsonger till Gugge. Sedan tog vi det lite lugnt. Tills vi hittade Vass. Mycket fina saker. Känns som en hel del julklappar kommer att köpas där. Vi hittade Åre godis (Vitvins tryffel) och ett rött fint ljus. Vi avslutade hela shoppingturen med en fika på det nya caféet. Mysigt! Som en oas mitt i hela gallerian.

Kom ganska precis hem. Sitter nu i soffan och myser i min nya dress. Härligt!
Gillade gallerian. Känns mer storstad. Hoppas att
syster kommer snart så vi kan shoppa loss tillsammans. Jag tror att vi är rätt så duktiga på det. ;) Cubus, BikBok... Tänker på en viss Stockholmsresa.

Bilder kommer nog imorgon på mina inköp. Orkar inte lägga in dem nu.
.Angel

Morgonsim

Drog med mig Gugge till Sporthallen imorse. Kvart över åtta gled vi ner i vattnet och simmade i 45 minuter. Härlig känsla att få vakna så där. Kroppen blir lugnar på något vis.

Sitter nu hemma och skriver teorier. Det går framåt.

Läste en artikel i
HT som gjorde mig glad. Kanske finns det en framtid för mig också?!
Jag och Gugge satt och pratade i förrgår om hur vår framtid ser ut. Kan säga att vi inte blev så mycket klokare eftersom ingen av oss vet vad som händer efter våren. Förhoppningsvis har jag fått jobb och Gugge lever på firman. I hope so!

Blandade känslor inför det där med att söka jobb. Ska snygga till mitt CV till att börja med.

Dags att skriva vidare med teorierna.
.Angel

Inventering och invigning

Samma visa igår som annars var fjärde torsdag. Dock på en tisdag igår.
Inventeringen flöt på bra och vi hade räknat klart när klockan var nio. Då var det A jobb kvar. Knappa in allt i datorn. Vi andra städade butiken och lagret. Tror aldrig jag sett lagret så där fint någon gång. Jag och K gjorde ett bra jobb!

Jobbade även idag. 4 timmar. Ganska skönt med ett kort pass så där. Vi fick även våra nya tröjor. Vintertröjorna. De skulle dock ha kommit för några veckor sedan. Men tyskar...

Imorgon är jag ledig. Då ska jag och Gugge simma på morgonen och sedan blir det plugg hela dagen för mig.  Vi ska försöka hinna ner till invigningen av
In senare på kvällen också. Spännande med en massa nytt i stan.

Dags för mat nu. Bara Gugge kommer hem från skolan.
.Angel

Snö, igen!

Nu snöar det ute! Igen! Hoppas att det får stanna kvar nu då!

När jag pratade med pappa igår sa han att det snöat mycket i stugan. Det ligger ju tekniskt sett bara bakom berget så det kanske är på väg hit till oss nu?! :)

.Angel

Stress inför jul?

Har nyss pratat med min uppsatskamrat A. Vi har bestämt oss för att vi inte ska stressa och skynd iväg med uppsatsen. Vi har just bestämt att vi inte ska bli klar innan jul. Det känns skönt med detta beslut och jag tror att både vi och uppsatsen kommer att må bättre.

Nu ska jag i alla fall skriva lite på teorin. Läste ju ut en bok igår så nu måste jag få ner det på papper. Ska luncha på skolan med Gugge. Mysigt! Vi måste ta vara på de stunder vi kommer att ses denna vecka. Han är i skolan på dagarna och då är jag ledig. Han är hemma på eftermiddagarna och kvällarna då jag jobbar. All tid är dyrbar.

In i teroridimman.
.Angel

Toner av musik

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.
NO CHEATING!

Will it be ok? Another day 
How are you feeling today? Everything I do I do it for you
How do your friends see you? Äntligen
Will you get married? Hon kommer från främmande vidder
What is your best friend's theme song? Se dig om
What is the story of your life? Oh boy
What was high school like? Control universum
How can you get ahead in life? Efter stormen
What is the best thing about your friends? Oh baby
What is tonight going to be like?  I Just Call to say I love you
What is in store for the reminder of this weekend? Dimonds are forever
What song describes you? Hjärter dams sista gång
To describe your grandparents? Sparvöga
How is your life going? Ca plain pour moi
What song will they play at your funeral? Lurefix
How does the world see you? Känn ingen sorg för mig Göteborg
Will you have a happy life? One three Hill theme
What do your friends really think of you? Kom igen Lena
Do people secretly lust after you? Så länge det lyser mitt emot
How can I make myself happy? Dragostein din tei
What should you do with your life? Music make you lose control
Will you ever have children? No woman no cry

Spännande svar. Tåls att fundera på.
.Angel

Söndag - vilodag?

Börjar med att säga Grattis till alla pappor! Farsdag idag. Vi firar det inte så mycket. Eller inte i år i alla fall. Ringde pappsen och sa grattis tidigare idag. Han blev glad!

Söndag idag. Betyder för de allra flesta vilodag. Inte för mig. Inte denna vecka i alla fall. Jobbade öppning idag. Lugnt och skönt de första timmarna. Sedan strömmade det till folk hela tiden. Synd bara att det var nästintill tomt på de flesta frukt och grönt platserna... Illa!

Halkade mig till och från jobbet. Isigt på de flesta trottoarer. Inte ens cykel- och gångvägar är sandade/grusade. Illa av kommunen. De är ju trots allt de som har hand om dessa vägar.

Fick ett ryck när jag kom hem från jobbet. Var nog redan uppe i varv och bara fortsatte av farten. Plockade undan alla pappers- och bokhögar och kläder som låg överallt. Nu är det äntligen tomt på alla golvytor och man kan röra sig fritt utan att stöta i en pappershög. Skönt! Passade även på att byta sängkläder i sängen. Älskar verkligen att få krypa ner i en renbäddad säng. Dock var det favoriterna som åkte i tvätten. Tvättade även två maskiner tvätt. Så nu är tvättkorgen tom igen. Förstår inte vad vi gör ibland med våra kläder.

Har lyckats läsa ut en till bok till uppsatsen också. Organisation - konsten att beskriva och förstå organisationer. Imorgon blir det till att skriva ner det i teorikapitlet. Ska även börja på en ny bok. Har inte bestämt mig för vilken ännu. Men läsning blir det.

Idag har det bara blivit skräpmat. Tacosrester till lunch och pizza till middag. Gott men inte alls nyttigt. Till veckan blir det träning. Vet dock inte när eller hur jag ska hinna med det. Får helt enkelt kliva upp med tuppen för att hinna med allt som ska göras denna vecka.

Dags att gå igenom alla mina bloggar.
.Angel

Fredag!

Äntligen helg igen! Dock innebär denna helg jobb. Har ju varit ledig två helger nu så jag får väl ta och slita lite två helger nu. Ganska skönt att jobba två och sedan vara ledig två. Rutiner gillar vi!

Idag har jag pluggat. Skrev klart problembakgrunden i morse och var sedan till skolan och lämnade in den. Läste lite. Åt lunch med Gugge på skolan och sedan gick vi in till stan. Jeans skulle införskaffas till mig. Det blev lite mer...
Skor från DinSko. Ett par vinterstövlar med dragkedja. Efterlängtade och fina. Rätt så billiga dessutom.
Vi kikade in på Zara i jeansjakten. Dock hittade jag bara jeans med för långa ben. Orkar inte köpa ett par jeans som är för långa och sedan sy upp dem de första jag gör. Jakten fortsatte.
Gina Tricot blev vårt nästa mål och där provades det jeans på jeans på jeans... Hittade modell och färg på en gång med storleken var det annat med. Gick uppifrån och ner. Gick ner 2 storlekar!
Vi hann även med lite mathandling. Ikväll blir det lövbiff med ädelost och potatis. Mums! Ska rulla in ädelosten i lövbiffen. Sista stoppen innan vi gick hem var Åhlens. Där köpte vi två korgar som jag ska ha inne på badrummet och lägga alla små saker.

Dags för fika. Pepparkakor och julmust.
.Angel

Födelsedag hos grannen

Min dag började tidigt. Var uppe tillsammans med tuppen imorse. Tvättade och pluggade fram till tio. Hann nästan göra klart uppgiften som ska in på fredag, skönt! Sedan strök jag och donade på.

Började jobba 13.00 så jag pinnade på till jobbet runt halv. Halt ute, fortfarande. Väl på jobbet möttes jag av en frågande chef som undrade vad jag gjorde på jobbet. Ja, jag börjar väl nu?! Chefen tittade frågande på mig och sa Ja, imorgon vid denna tid. Haha... jag hade små sprungit till jobbet i onödan. Fick ringa en timmis och säga att hon inte behövde komma. Fem extra timmar till mig!

Efter jobbet kom jag hem till ett nästintill dukat bord. Gugge stod för maten idag. Jag tände ljusen. Kyckling och nudlar. Mumsigt!

Grannen M fyller 26 idag så vi har varit där hela kvällen. Mysigt! Träffade hela familjen. Åt god tårta och hade det trevligt. Vi blev sist kvar så vi fick en liten  stund tillsammans med våra grannar. Alltid lika roligt att träffa dem. Tyvärr är vi dåliga på att ses ofta. Men kanske det blir bättring?

Snart dags att sova. Tänkte försöka kliva upp i tid imorgon för att hinna med plugget innan jag ska iväg på jobbet, på rätt tid och rätt dag!
.Angel

Halka

Var och handlade lite nyss. Höll på att slå ihjäl mig på dit- och hemvägen.

Korsade en isrink. Där var det minst is.
.Angel

Hudiksvall

For söderut i fredags eftermiddag. Förmiddagen spenderades på stan tillsammans med K. Vi shoppade lite små saker.

Fredagkväll tillbringades hemma hos mamma och
lillsis. Träffade även moster L med karl. Sis pojkvän R kom efter mycket om och men. Tågen krånglade - igen.
Lördag började med lite shopping tillsammans med kusin C. Dock handlade inte jag något utan hon stod för allt. Jacka, byxor, mössa, halsduk...
På eftermiddagen bar det iväg till Lingarö för lite barnkalas. Fikade en massa gott, byggde lite lego och busade en hel del. Pyjamasen som T fick av oss var mycket uppskattad. Kläderna åkte av och pyjamasen på - på en gång! Kul att presenter uppskattas av barn.
Kvällen började på Kina tillsammans med Gugge, sis och R. Vi åt så maten stack ur våra öron. Förrätt, varmrätt, efterrätt och lite kaffe. Skjutsade partymänniskorna till respektive förfest. Jag och Gugge for till pappa för att prova lite skor. De satt som smäck och nu har vi äntligen nya fräscha vinterskor. Graninge.  Hämtade kusin P med fru in till stan. De var barnfria och skulle ut och svira. Jag och Gugge for hem till mamma och kikade på film - Liftarens guide till galaxen. Jag somnade, Gugges betyg på filmen var inte så högt...
Söndag var grå och trist. Vi for till mormor och morbror S på förmiddagen. Tog en promenad ner till havet tillsammans med mamma, morbror S, morbror F med fru och Gugge. Härligt att få komma ut på lite skogspromenader. Gugge provade skorna och de var kanon. Själv frös jag lite om fötterna eftersom jag inte hade på mig mina nya. Åt middag hemma hos svärföräldrarna innan vi tog tåget hem till Sundsvall igen.

Helgen kan sammanfattas med släktträff. Tror jag träffat stora delar av min släkt denna helg. Kul eftersom det inte alls var planerat. Nästa gång vi ses är till jul.

Dagens planer är plugg, handling och åter plugg.
.Angel

Snöväder

Snöade hela dagen igår. Kaos på vägarna och tågtrafiken står still.

Idag är det mysigt ute. Älskar verkligen snö och vinter. Bara det inte är slask. Och ja,
J-M, vintern kan vara härlig!
Älskade Sis är kvar i Uppsala hos R. Hon skulle åkt hem igår men på grund av att tågtrafiken norr om Gävle står still är hon kvar där ännu. Förhoppningsvis kommer hon hem senare idag så hon kan börja träna inför LM. Min lillasyster ska ju ta hem det! ;)

Nu ska jag och A sätta fart med uppsatsen. Eller kanske att det blir problembakgrunds uppgiften idag. Inget svar från Posten ännu nämligen... Hoppas att det är för att hon håller på att komma på värsta bra grejen.

I helgen far vi hem till Hudik. Ska bli skönt. Träffa familjen lite och bara mysa.
.Angel

hits