Grattis kungen!

Snart är det dags att be ge sig till en mysig grill- och spelkväll i goda vänners lag.

Ska bli skoj att träffa nyårsgänget igen. Dock lite skepptisk om vi kan lyckas hålla det lite lugnare denna gång. Vi har ju misslyckats i detta några gånger nu. Men tredje gången gillt heter det ju!
Valborg för mig=grillning tillsammans med goda vänner.
.Angel

Vårstök

Efter jobbet idag bestämde jag mig för att göra grillen vårfin. Det är ju ändå dags att plocka fram den och den måste ju för eller senare göras ren. Sagt och gjort.
Gallrena blev inte så rena som jag hade hoppats på. Men dock renare än vad de var innan.

Har bestämt mig för att vårstäda nere i förrådet på måndag. Är ju ändå ledig och där behövs det också göras fint. Just nu kommer vi inte in för alla grejer står ivägen. Illa.

Längtar även tills dess att balkongen är ren och fin. Får ta tag i det någon dag när jag är ledig. Har en känsla av att det kommer att ta ett tag och få rent golvet.

Ska snart iväg och handla inför middagen. Grillad kyckling.
.Angel

Kärleksmys i regnvädret

Tacos slår aldrig fel på en fredagkväll. Inte heller colan till. Fredags mat här hemma hos oss är nästan alltid tacos. Och tänk, det smakar alltid lika gott också.

Regnvädret inspirerade Gugge till att hyra film till ikväll. Pistvakt.
Vi ska snart avnjuta den. Film och mys i soffan slår heller aldrig fel en fredagkväll. Det blir extra mysigt med lite regn utanför fönstret.

.Angel

Annat perspektiv

När något tråkigt händer får man ett helt annat perspektiv på livet. Jag har börjat prioritera vissa saker mer än andra nu. Att säga hej då på riktigt är nu mera väldigt viktigt.

Gumman, jag finns här för dig. Jag vet vad du går igenom och tillsammans kan vi stötta varandra. Jag finns här. Alltid.

Livet är alldeles för kort. Livet är orättvist.
.Angel

Ett herrans liv

Varför ställer Göran Persson upp på att delta i detta humorprogram på kanal5? Enligt honom själv för att han inte tänkte alls utan att det var en roligt grej. Kan dock inte alls tro på dessa ord från vår stadsminister. Jag tror och är nästan säker på att det är en utav hans PR-jippon. Allt för att synas som en familjär och rolig snubbe. Någon som går på det?


Uppdatering
GP vet inte vilkan kanal han är i. Illa. Tycker det avslöjar hans PR-jippo. Han tjatar om TV6. Lyckas på något sätt komma undan med det genom att säga TV6, nej Tv4. Det blir tio delat i två. Kanal 5.
GP försöker framstå som en gemytlig familjär snubbe. Han kan strycka en skjorta på en minut. Vem kan inte det?!
GP har ett par blåa jeans. Japp, de är tydligen blåa! :)
Hela programmet avslutas med att Filip, Fredrik och GP sjunger Han har öppnat pärleporten. Just det ja, publiken sjöng också.

Ett utav Göran Perssons PR-jippon är avslutat. Kanske kan han räkna in någon extra röst i valet till hösten.
Jag är skeptisk till att politiker försöker fiska röster och förtroende på detta vis. Men det är samtidigt skoj att se det från en annan synvinkel. PR aktörens.
.Angel

Ändrade planer

Hemma igen. Gick fort i skolan så det var ingen idé att gå direkt till jobbet. Vill inte sitta där i en massa timmar för att vänta tills mitt pass börjar.

Enbart en analys återstår nu. Sedan är tenta tre klar och vi redovisar på onsdag. Sedan återstår endast 5 poäng marknadsföring.

Sommaren närmar sig med stormsteg. Endast sex veckor kvar i skolan nu. Jippie!
.Angel

Uppe med tuppen

Lyckades med inventeringen igår. Det blev några timmar där borta. Kom hem strax efter halv ett, 00.30.

En massa penagar är i alla fall på väg till mig nu!

Lyckades alltså med inventeringen igår. Lyckades även att kliva upp tidigt idag, 07.00.
Nu bär det snart av till skolan och sedan jobbet. Ska inte bli lika sent idag.

.Angel

Inventering

Sitter och väntar på att klockan ska bli dags att cykla iväg till jobbet. M ringde igår och undrade om jag ville jobba. Det var dags för den stora inventeringen.

Kvällstrött som jag är kommer jag nog få det svårt att hålla mig vaken. Somnar väl kanske med huvudet nedtryckt bland alla chipspåsar. Eller kanske i den kalla kylen?!

Det enda som kan hålla mig vaken är tanken på pengarna som kommer att strömma in på mitt konto sedan. Kitching, kitching, kitching.... Kan nog inte låta som en kassapparat ändå :D

.Angel

Attans

Jag höll mig inte vaken. Somnade i soffan medan vi väntade på att LOST reprisen skulle börja. Gugge såg avsnittet men jag var för trött för att lyssna på en snabbgenomgång från honom. Somnade som en stock när jag väl kom till sängen.

Får göra ett nytt försök nästa tisdag. Missar ju även dagens avsnitt på grund av inventeringen på jobbet.

.Angel

Försena repriser

Varför går repriser så sent på kvällarna/tidigt på nätterna?

Missade förra veckans LOST avsnitt på grund av att mor och syster skulle se OC. Vi drog kort om det och som vanligt så förlorar jag alltid på sånt...

Nu väntar vi på reprisen som börjar om 45 minuter. Är det tillåtet att ha repriser så sent?

Missar även morgondagens avsnitt. Då är det inventering på jobbet som gäller.

Ska försöka hålla mig vaken nu.
.Angel

Jag känner det i luften

Det börjar kännas nu. Jag blir varm i kroppen.

Äntligen är våren här säger vissa. Andra vill att sommaren ska komma illa kvickt. Vissa kanske redan längtar till nästa vinter.

Med våren kommer inte bara grönska, värme och sol. Allt grus kommer fram, yr runt i vinden. Allt som legat under snön kommer fram - Det som gömms i snö kommer upp i tö.

Våren för mig innebär först och främst pollen. Det börjar kännas nu. Känner mig febrig, snuvig och yr.

Trots detta ska jag nu ut i solen och värmen för att ta mig till affären.
.Angel

Vemdals resan i bilder

Måste få visa hur underbart härligt vi hade det förra veckan i Vemdalen. Bara så ni vet så var det så härligt det ser ut att vara, jag har inte lagt till extra sol eller något.


          

          
 
Bild 1: Systrarna åker pulka med stavar. Det gick utmärkt fort men hade dock gått fortare om pulkan varit hel.
Bild 2: Jag och backen som finns vid Vargen. Som synes var den inte pistad utan det hade varit skotercross i den under långfredagen.
Bild 3: Gugge uppe på fjället. Härlig utsikt.
Bild 4: Lunch på Anorak. Mycket god mat och dricka och mycket sol. Kan man begära mer?!
Bild 5: Jag vilar i backen. Som snowboardåkare måste man ju sitta mitt i backen och se snygg ut emellan åt.
Bild 6: Gugge, Sara och mamma njuter i solen på altan utanför Vargen.

Denna resa gör jag gärna om. Redan nästa år.
.Angel

Nya tag

Tentorna avlöser varandra nu.
Lämnade in en idag och fick åter igen en ny i handen. Denna känns knepig. Och stor. Mycket fokus på pressmeddelanden och PR aktörers relation gentemot journalister och vice versa.

Imorgon tar vi nya tag och börjar på sista tentan för denna kurs och den näst sista innan sommaren.

Fick idag höra att vi PR studenter ofta kör in oss själva i väggen under marknadsföringskursen. Känns lockande?

.Angel

Bara två återstår

... sen är sommaren äntligen här!

Är klar med tenta nummer två nu. Känns skönt.

Hade missförstått det hela tills idag. Då Nina dök upp. TACK!
Trodde att det var två sidor totalt som gällde men det visade sig vara två sidor på varje fråga.

Imorgon är det inlämning av tenta två och genomgång av tenta tre. De avlöser varandra nu...

Dags att sova lite?!
.Angel

Söta kunder

Hej, får jag köpa chips?

Vissa kunder är alldeles för söta. Helst när de knappt når upp till kassan och inte har några pengar utan bara är sugna på något gott. :D

.Angel

Frizzeria

Har lekt frissa idag. Gugge skulle klippas så vi stökade ner hela badrummet med hår. Han var långhårig! Nu är han korthårig och fin igen. Sommarfrissan är klar och nu väntar vi bara på den riktiga värmen.

Angående rubriken; på väg till Vemdalen åkte vi förbi en frizzeria. Det såg precis ut som en pizzeria utifrån men det var alltså en frizzeria. Jag tyckte namnet lät lite roligt.

Dags för mat och sedan jobb.
Har i alla fall gjort en till fråga på tentan nu. Bara en fråga återstår. Den svåraste. Den knepigaste. Den mest omöjliga. Men imorgon blir den klar och så även tenta 2.
.Angel

Påsken 2006

Påsken 2006 är över. Mitt påsklov är med andra ord också slut. Dags att återgå till vardagen. Vardagen som just nu känns tom och trist.

Skärtorsdagen var en jobbig dag. Att ta farväl av sin allra bästa vän är inte något som man vill göra varje dag. Sundsvall är nu tomt och ingen kommer med nybakad kladdkaka för att det fanns några ägg över.

Långfredagen ägnades åt att hälsa på mormor som jag inte träffat sedan jag fyllde år, i januari. Det var skoj att se att hon blev så glad när jag klev innanför dörren. Dock inte lika kul att höra att hon inte mådde så bra som hon alltid gjort. Mormor börjar bli gammal. Kvällen blev lugn hemma med mor och moster. Vi kikade på Så ska det låta och jag tror att vi alla tre somnade till James Bond.

Påskafton var solig och fin och det kändes skönt att åka upp till stugan för att hälsa på pappa. Jag och Gugge hämtade upp farmor i Bergsjö och sedan ägnade vi stora delar av dagen ute på altan i solen. Träffade även farbror, faster, kusin och kusinbarnen. Fullt ös var det som vanligt på minstingen. Han kom även ihåg tomten i skåpet... :D Kvällen tillbringades hemma hos svärföräldrarna. Gugges syster med sambo och hundar var där. Jag har insett att min hundrädsla inte har gått över. Det är inte att föredra att få ett bemötande av en halvt morrande, halvt hoppande hund när man är rädd. Men ju längre kvällen gick desto bättre gick det. Jag försökte i alla fall och det är det som räknas. Självklart fick vi påskgodis också. Mums!

Påskdagen startade tidigt på morgonen och vi styrde kosan mot Vemdalen. Jag, Gugge, mor och syster. Hela dagen passerade när vi for nedför backarna på skidor och snowboard. Solen lyste skönt och backarna var kanon.

Annandagpåsk var ännu soligare och ännu varmare. Påsken avslutades med fint väder och vi brände oss alla i ansiktet. På kvällen när mössa och skidglasögon tagits av satt spår kvar i våra ansikten. Inte så sexigt som vi hade hoppats på kanske.

Mitt påsklov fortsatte i samma stil, både tisdag och onsdag ägnades åt att åka snowboard. Solen lyste även dessa dagar och vår solbränna bättrades på och vi gjorde allt för att få bort våra märken från mössa, pannband, hjälm och solglasögon. Vissa lyckades bättre än andra.

Fredag är nu här och påsken 2006 är över. Det är dags att ta tag i sitt vanliga liv. Skolan har dock gjort sig påmind hela tiden med en hemtenta som jag inte riktigt har velat ta tag i.

Det vanliga livet fortsätter. Skola och jobb. Mitt vanliga liv är nu tillbaka och det är bara att acceptera att det inte längre ser ut som det gjorde för en månad sedan. Att mista sin allra bästa vän tar hårt på en.

.Angel

Älskade vän!

Igår sa jag hej då till dig min älskade vän. Igår var en jobbig dag. Igår var dagen då du begravdes.

Allt var så fint. Du hade varit stolt om du sett det. Fina blommor, fina ord, många tårar, många glada minnen.

Saknar dig så det gör ont i mitt hjärta! Tårarna rinner ofta.

...ända sen den dag du for, har jag bara regn hos mig...

.Angel

Värme i Hjärtat

Fick ett samtal ikväll. Det värmde i hjärtat.


.Angel

Fullspäckad vecka

Att packa för en vecka i en liten väska är svårt.
Att packa åt två personer för en vecka i en liten väska är ännu svårare.

Imorgon lämnar vi Sundsvall för en vecka. Ska bli skönt att få komma bort lite och umgås med familjen. På söndag åker vi till Vemdalen med mor och syster. Innan dess ska vi ha hunnit med att hälsa på min farmor, Gugges farmor, pappa i stugan, äta med Sofia och Jonas, skjutsa Sune och Barbro och gå på vår
bästa väns begravning.

Just nu ligger det kläder över hela sängen. Tvättmaskinerna går för fullt. Innan vi lägger oss för kvällen ska allt vara packat och klart. När jag går hemifrån imorgon kommer jag inte tillbaka till lägenheten på en vecka. Har en känsla av att morgondagen kommer att bli lite smått stressad.  Skola mellan tio och tolv. Jobb mellan ett och sex. Hemresa tjugo över sex.

Under mitt lov ska jag hinna med att göra en tenta också. Har läst igenom frågorna och det kändes inte allt för svårt. Om jag hinner ikväll ska jag börja med den. I alla fall lite smått.

Dags att fortsätta packningen.
.Angel

En riktig vän VS en simpel vän

En simpel vän har aldrig sett dig gråta, medan en riktig vän har axlarna våta.
En simpel vän förväntar sig att du alltid ska finnas, en riktig vän förväntar sig själv att alltid finnas för dig.
En simpel vän skulle skratta om du föll framför vännerna, en riktig vän skulle ramla och skratta med dig istället för åt dig.
En simpel vän undrar om du e kär, en riktig vän vet redan när den ser dig.
En simpel vän skulle prata med dig om du stod på en bro, en riktig vän skulle stå under och ta emot dig.
En simpel vän hittar man överallt, medans riktiga vänner är fridlysta.

Några tänkvärda ord.
.Angel

Endast tre återstår

Japp, en tenta närmare sommaren nu. Förutsätter att jag klarar den och ingen omtenta behövs.

Dags att ta tag i den här söndagen på bästa sätt. Att bara vara.
.Angel

4 tentor sedan sommar!

Skolan har verkligen kommit igång nu. Jag hade nästan glömt hur det var att sitta och skriva tenta en söndag. Att ha näsan nedtryckt i en bok och vara omringad av papper innehållande allt från anteckningar från föreläsningar och kladdpapper till tentainstruktionerna.

Denna kurs fick en mjukstart genom att den inleddes med två seminariedagar där vi alla fick berätta om praktiken. Nu är den mjukstarts veckan slut och jag sitter här med en tenta som ska vara inne på tisdag. Trodde inte att det skulle vara så svårt att jämföra min praktik med alla andras, att se likheter och olikheter. Men jo, jag ska ju skriva tre A4 sidor... Man får ge och ta en halv sida...
Har i alla fall fått ihop två sidor nu. Dags att ordblaja en sida alltså. Det knepiga med tentan är även att man ska koppla till boken. Har hittat två kopplingar i alla fall.


Åter till tentan. När denna är klar återstår bara två på denna kurs. Plus en till på nästa och sedan är det sommar!
.Angel

Vårstädning

Igår var jag ledig från skola och jobb. Tog mig i stället en riktig städdag och det behövdes.

Dammsög, planterade om blommorna, bytte gardiner och dukar. Nu är vår lägenhet fin för våren. Påsksakerna fick också komma fram, tre till antalet. :)

Har jobbat nu på morgonen, 6-10. Tungt pass, men nu har jag hela dagen ledig. Det enda som är inplanerat är träning runt tre. Äntligen.

.Angel

En vecka

En vecka har nu gått. Har vi fattat vad som har hänt? Har vi låtit det sjunka in? Nej jag har fortfarande inte fattat och jag har inte låtit det sjunkit in. Kommer nog aldrig att göra det heller.

En vecka har gått och jag saknar dig mer och mer. Vet inte om eller hur jag ska klara av det. Saknar dig min ängel!

Älskade Emma, återigen har det blivit som när du var i Australien. Skillnaden är bara att då kom du tillbaka och vi kunde sedan tillsammans få mig tillbaka. Har insett nu att det är som du sa, vissa är inte värda besväret.

Hur kunde jag tro att vi skulle kunna agera professionellt?

Om en vecka har vi sagt hej då på riktigt. Om en vecka är det jag mot världen. Ensam.

.Angel

Praktikseminarium

Idag har en hel dag ägnats åt att lyssna på hur hälften (ungefär, cirkus, typ, cirka...) av vår klass har haft det på  praktiken. Jag gick ut som start nummer tre och är nu klar med ena delen ur tenta ett av tre.

Skoj att få höra hur alla har haft det och vad alla har fått göra. Lite oroande att det bara är jag som har gjort det jag har gjort. Ingen annan har varit i närheten av det heller. Är det jag som är utanför eller vill jag bara utmärka  mig själv genom att göra något annat?

Nästan alla har skrivit, skrivit och åter skrivit. Till interntidningar, intranätet och en del externt. Är glad att jag inte valde det andra alternativet som jag hade till praktiken. Då hade jag också gjort det. Fast på engelska. Mycket bättre på Tisdag där jag fick vara kreativ och agera grafiker. Kanske jag skulle byta utbildning? Absolut inte, jag ska visa att man kan kombinera informatör- och grafikerrollen utmärkt.

Ska snart ner på stan. Ska kika på skor.
.Angel

Ej svartklädsel, kom som du är!

Då var det bestämt. Dagen då vi alla ska säga farväl till vår älskade Emma.

Kommer jag att klara av det? Kommer jag att förstå vad det är som händer?

Känns knepigt att gå på sin bästa väns begravning. Du kommer inte att sitta bredvid mig och hålla min hand. Du kommer inte sitta bredvid mig och stötta mig. Det är dig vi ska ta farväl av. Det är dig vi aldrig mer kommer att få träffa.

Jag försöker tänka att du är utomlands. I ett land där det varken finns telefon eller dator. Där det inte går att nå dig. Men det känns så deprimerande så det låter finare om jag säger att du är i himmelen.

Idag snöade det igen. Det har snöat varje dag sedan du försvann. Kan inte du se till så att det slutar och att vi också får det lika varmt och härligt som du har?! Vi vill ha sol och värme då kanske vår sorg blir lite lättare...

Du var även i tidningen idag. Blev så glad när jag läste texten. Sen kom jag på varför det stod om dig. Då blev jag ledsen.

Älskade Emma. Jag tittar på dig i fönstret varje dag. Jag försöker förstå att du inte längre finns i mitt liv. Jag försöker förstå att du alltid är i min närhet, fast du inte är det. Jag försöker förstå vad det är som har hänt. Men jag förstår ingenting. Jag förstår inte varför detta hände just dig?!

Vem är det som ska se till så att jag får veta allt nu? Vem är det som ska se till att jag får vara med på ett hörn? Vem är det jag ska vända mig till när jag behöver prata av mig? Vem ska jag prata med när jag behöver minnas jobbiga saker? Det är bara du som förstår mig! Det är bara du som vet hur jag känner!

Älskade älskade vän, hur ska jag någonsin kunna förstå?
.Angel

Tisdag det är Angelica

Praktiken är slut och jag sitter åter här hemma i soffan med datorn i knät.

I söndags vaknade jag med ett ryck, slängde av mig täcket och var på väg att stiga upp. Som tur var hann jag tänka efter vad det var för dag. Kom även på att min praktiktid är över. Kändes sorgligt och tomt.

Längtar tillbaka till Tisdag väldigt mycket. Där hade man alltid något att göra och man var aldrig ensam, inte ens på luncherna för då ringde telefonerna stup i ett. Helst alla tre samtidigt också.

Tiden på Tisdag ångrar jag absolut inte. Jag vill tillbaka dit! Och det helst nu på en gång.

.Angel

Förändring

Gör ett försök att ändra om lite här. Får se om resultatet står sig eller om det blir något helt annat.
Någon som ser vad jag gjort?

Känns som om det var tid för att förnya sig nu.

.Angel

Jag syns, alltså finns jag

Jag finns med i Sundsvall på bloggkartan.se.

När kommer du??

Jag har fortfarande inte fattat.

Står fortfarande vid fönstret och väntar på att du ska komma in rusande genom dörren. Men jag får vänta förgäves.Tack till alla vänner som stöttar. Jag behöver er även om jag kanske inte visar det just nu. Det hjälper att ni visar att ni finns.

Som min syster brukar säga, Ensam är inte starkast.

.Angel

Älskade Emma

Min älskade vän!

Älskade EmmaVarför är livet så hårt? Varför skulle du ryckas ifrån oss? Varför är inte du kvar här med oss, dina älskade vänner?

Saknaden är enorm och det kommer att ta tid att förstå att du inte längre är kvar här. Går fortfarande och väntar på att du ska ringa och säga att du är på väg över på en fika. Tittar ut genom fönstret som jag alltid gjorde när jag visste att du var på väg.

Varför bestämde du dig för att åka hem till Hudik i torsdags kväll? Vad var det som gjorde att du inte kunde vänta tills på fredagmorgon? Var det saknaden av någon?

Kortet är sedan i lördags för en vecka sedan. Då du och Frida kom och överraskade oss på förfesten. Jag är glad att ni kom och jag är glad att jag fick träffa dig då. Denna bilden kommer jag alltid ta med mig. Jag och Gustaf har ramat in den och ställt den i fönstret. Där kan vi alltid se dig och du kan alltid se oss!

Jag vet att du alltid kommer att vara med oss men det känns konstigt att inte kunna ringa till dig och berätta om saker som har hänt och om saker som kommer att ske. Vem ska jag nu ringa och säga "Du sitter väl ner"??

Emma, du som hade så mycket planer. Du som var så glad över att du skulle åka till paradiset Thailand och att du sedan i sommar skulle bo hemma i Hudik och jobba för att få pengar till studierna i Uppsala till hösten. Det är ofattbart att du inte får uppleva det. Du som såg fram emot att äntligen få börja plugga. Att leva ett riktigt studentliv som du sa.

Saknaden efter dig är enorm och vi är många som inte förstår vad som har hänt.
Du som var min allra bästa vän. Dig kunde jag berätta allt för och du vände aldrig mig ryggen. Du ställde alltid upp i vått och torrt. Du tog emot mig som jag var och du älskade mig för det.

Vem kommer att komma med nybakad kladdkaka till oss nu? Vem kommer att gilla vår ärtsoppa med pannkakor på torsdagar?

Jag är glad att jag fick den tid jag fick tillsammans med dig och jag är glad över allt fint du sa till mig i lördags! Du, min allra bästa vän, var alltid glad och positiv och det är det som jag tar med mig nu.

Vi ses i Narnia min älskade vän!
.Angel


hits