Gotland 2008

Då var vi hemma. Vi har haft fina och underbara dagar i Gotland. Helgen gick fort. Vi har hunnit med mycket.

Åkte till Kista i torsdags eftermiddag. Kom fram dit vid nio. Då åt vi middag och pratade. Kom i säng sent. Vi sov 3-4 timmar innan det var dags att kliva upp igen. En snabb frukost och sedan packade vi in oss i bilarna igen. Mot Nynäshamn och färjan.

Kom fram till Visby och Gotland strax innan elva. Vi var alla trötta och sega. Att sova på färjan då det sitter pratglada människor runt en är inte lätt. När man dessutom sitter på vanliga trästolar försvåras det ännu mer.

Första dagen på Gotland. Vi åkte söderut för att kolla runt lite. Regnet började komma lagomt då vi stannade för lunch i Klinthamn. Efter lunchen åkte vi vidare söderut. Målet var Hoburgsgubben. Vi stannade först på Naturum. Kikade in skogen. Kanske inte det mest intressanta men vi fick sträcka på benen. Efter stoppet delade vi på oss och några åkte till det bestämda målet medan vi andra åkte till stugan. Vi ville sova en sväng. Stugan var bra. Vi fick alla ett varsit krypin och det fanns både toa och dusch. Vi hade även en stor och bra soffa där vi alla fick plats. Ett stort plus till stugan var att det var så när Visby. En promenad på 20 minuter ungefär.

På kvällen var det middag på Hamnplan 5. Där mötte vi upp våra vänner på ön. Vi åt en god middag och åkte sedan vidare till Roma för att gå på Romateatern och se Revisorn, en rysk fars skriven av Nikolaj Gogol. En mycket trevlit tillställning och det var mysigt att få sitta ute och titta på teater. En mycket bra avslutning på vår första dag på Gotland.

Andra dagen på Gotland. Vi tog oss en välförtjänt sovmorgon innan vi åkte för att plocka upp våra öbor. Målet för dagen var Fårö. Vi inhandlade mat och proviant för dagen innan vi styrde kosan mot norr. Solen kom fram lagomt då vi stannade för vår sena lunch. Innan dess hade vi hunnit med att kolla på raukar och får. Fårö var väldigt fint och det var kul att få åka runt och se lite. Vi grillade vid vattnet och vi hade det riktigt mysigt. När vi vände kosan tillbaka mot Visby gjorde vi först ett stopp i Lickershamn där vi tog en varsin glass och kollade på en stor rauk. Killarna kastade också några mackor i vattnet.

Kvällen tillbringade vi ute på gräset utanför vår stuga. Vi spelade kubb. Lyssnade på musik. Spelade fotboll. Satt och hade det trevligt helt enkelt. Vi drog oss seda in till Visby. Vi hamnade tillslut på ett uteställe som hette Innergården. Man satt ute fast det kändes som inne. Eller tvärtom?! Mysigt var det i alla fall. Kom tillbaka till stugan sent.

Sista dagen på Gotland. Vi packade ihop och städade ur stugan. Vi delade upp oss under dagen för att hinna kolla och göra det man själv ville. Jag och Gugge gick mest och kollade in Visby innanför murarna. Sedan tog vi oss en god lunch nere vid hamnen. Självklart måsta vi också köpa en varsin glass på Glassmagasinet. De hade över 100 sorters kulglassar att välja på. Inte illa! Sedan spande vi in Ostindienfararen Götheborg från hamnen. Ståtligt och fint skepp.

Sedan var det dags att bege sig till färjan och hemöver. Vi var hemma i Sundsvall strax efter elva. Då hade vi stannat i Uppsala för mat och i Hudik för att hämta några saker samt att Gugge hjälpte sina föräldrar med deras dator. Vi stupade sedan i säng trötta.

Bilder från Gotland kommer.
.Angel

Kommentarer:
Postat av: Jana

Men vad härligt, man blev ju 14 år och var på skolresa igen ju!!hihi!

Kram Jana


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits