Min semester

Så, nu är jag ren och fräsch igen. Alltid skönt att ta sig en ren dusch när man kommit hem från paradiset.
Veckan har gått fort. Och vi har haft toppen väder hela veckan. En helt underbar semestervecka!

Åkte upp söndagkväll efter jobb och en sväng ut till Birsta. Väl framme grillade vi burgare och busade med kusinbarnen. Kvällen blev ganska tidig då jag var trött efter jobbet.
Måndag började med frukost ute på verandan. Utsikten går inte att klaga på - en glittrande sjö som bjuder in till bad. Började rensa rabatterna men gav snabbt upp då det blev alldeles för varmt. Gick istället ner till sjön och tog mig ett dopp. Kvällen avverkades med ost och kex inne i stugan.
Tisdagen var lika fin när vi vaknade. Fortsatte att rensa, denna gång med farmor bredvid mig som komenderade hur jag skulle göra. Även denna dag blev det för varmt för rabatterna så när jag var klar var det dags för ett väl förtjänt dopp i sjön. Kvällen tillbringades nere vid havet vid Ström tillsammans med mamma och några av hennes syskon med familjer. Mysigt att träffas! Dock var ju jag chaffuör som vanligt...
Onsdagen var varm och härlig den med. Dock lite moln på förmiddagen men kan tillägga att det bara var skönt! Dagen flöt på som alla andra, bad och solning. Åkte iväg med pappa, farbror med familj och stuggranne med fru till en golfbana och åt lite mat. Dock var kocken inte där när vi kom så vi fick vänta. Gjorde inte så mycket då sällskapet var perfekt och vi hade sol! Efter middagen for vi till byn för att hämta syster. Hon kom upp för att bada med oss en sväng innan hon sedan skulle hem för att jobba resten av veckan.
Torsdag var solig och varm. Kanske till och med finare än alla andra dagar? Vi badade och solade hela dagen i alla fall. 25 grader i vattnet säger väl allt?! Plaskade på med kusinbarnen rätt så bra i vattnet i alla fall. På eftermiddagen for vi till Hudik då pappa skulle på möte och vi tänkte besöka mor och syster. Väl i Hudik blev det lite solning på baksidan hos mor. Efter en stund kom regnet. Med blixtrar och åska. Fortsatte hela kvällen. Slutade lagomt till det att vi kom tillbaka till stugan.
Fredagen var molning och grå. Ganska skönt att ha en riktig slappdag inne också. Kvällen tillbringades i Hudik hos mor och syster. Grillning med släkten stod på schemat. Vi åt, drack och hade skoj. Jag slapp vara chaffuör denna gång! Vi sov nämligen över! :)
Lördagen tillbringades i Hudik. En dag på stan. Shoppade lite. Åt lunch ute. Åkte tillbaka till stugan lagomt till middagen. Trött på kvällen somnade jag i ena soffhörnet.
Idag har vi haft en kanon dag. Började med lite moln på förmiddagen med när farmor kom upp till oss kom solen. Solade på verandan nästan hela dagen. Blev även ett ofrivilligt dopp. Gugge knuffade i mig... tur för honom att det var varmt i vattnet!

Veckan kan sammanfattas med bad, sol, semester och familjeträffar.
Jag hade hoppats på att denna vecka inte skulle gå så fort dock. Åter till jobbet imorgon.
.Angel


Uppackad och hemma

Kom hem för en timme sedan ungefär.
Har hunnit med middag på pizzerian och sedan packat upp kläderna.

Skönt att vara hemma på ett sätt. Men som sagt, jag hade gärna stannat längre i paradiset.

Uppdaterar senare om veckans bravader.
.Angel

SEMESTER!!

Nu far vi.
Först Birsta sedan stugan.

Tillbaka i slutet av veckan, eller nästa söndag.

.Angel

En helg

Jobb idag igen. A ringde och frågade om jag kunde komma tidigare. Of course svarade jag. Har i princip suttit ner 10 minuter på jobbet. Jobbade 6,5 timme. Alla kan väl därför räkna ut att mina ben är trötta nu.
Jobbar fem timmar imorgon och på söndag. Sedan bär det av till stugan - Mitt sommarparadis.

Stugan

Vem kan motstå att må bra här?!

Längtar så mycket tills vi är där. Har nog aldrig längtat dit så mycket någon gång. Ska bli riktigt skönt att vara där. Inga måsten. Bara vara. Har en sak som jag ska göra. Tvätta fönstren.

Åh, jag vill ha söndag idag!
.Angel


SlavArbete

Umgicks med grannarna igår. Alltid lika mysigt.
Vi grillade på den nya grillen. Satt ute och åt. Snackade en massa. Drack en och annan öl/cider/vin. Gick in för kaffet. Solen hade då försvunnit ner och kylan började kännas. Väl inne drack vi kaffe. Åt kaka. Drack lite mer öl/cider/whiskey. Började spela spel. Helt överens - eller som hund och katt och Ombytta roller. Spelade första spelet två gånger och det sista en gång. Gissa vilka som vann varje gång. Såklart, jag och Mia! Killarna hade uttalat att vinsten var att förlorarna skulle vara slavar för en dag (läs idag). Tror ni jag har blivit uppassad? Undra hur det gick för Mia?!
Grannarna gick hem runt två halv tre.

Idag hade jag beställt sol för att kunna sitta ute och sola innan jobbet. Men detta skedde så klart inte. För det första var inte solen framme och för det andra så ringde jobbet och ville ha dit mig. Sagt och gjort. Började tre och en halv timme för tidigt. Jobbade även över en halvtimme. Fyra extra timmar till mig! :)

Jobb imorgon, på lördag och på söndag. Sedan S.E.M.E.S.T.E.R!!
Dags för sängen nu. Måste vara utvilad imorgon. Hoppas på sol innan jobbet. Annars är planerna lika med noll.
.Angel

Sommartider

Det märks att det är sommar nu. Sommar och semester.
De bloggar som vanligtvis uppdateras flera gånger per dag uppdateras inte lika ofta. Ibland tar det flera dagar innan ett nytt inlägg dyker upp. Ändå sitter jag där och hoppas, innerligt hoppas, att ett nytt inlägg ska finnas.

Varför kan inte jag förstå att det är sommar och semester. Alla uppdaterar inte sina bloggar nu. Nu är det sommar och då ska man vara ute i solen och hitta på saker dagarna i ända.

I Sundsvall har vi ingen sol.
.Angel

Fika i solen

Var ner till Phridan en sväng på en fika tidigare idag. Fika i solen var det tänkt. Vi satt ute en sväng men sedan blev det kallt. Påtåren tog vi inomhus. Mycket varmare så. Inte lika blåsigt heller.

Mysigt med en spontanfika så där. Mer av det skulle man ha. Inte ofta som spontangrejer händer.

Var i alla fall trevligt att träffas igen. Var ett tag sedan sista och det måste vi skärpa oss med. Eller hur?!
När jag träffar Frida känns det som om vi kännt varandra länge. I självaverket är det kanske just precis ett år sedan nu. På ett ungefär. Gissa hur vi träffades?! Just det, genom våra bloggar! Sammanträffande även att vi bodde 2 gator ifrån varandra.
Känns i alla fall avslappnande och man behöver inte göra sig till för henne. Man kan vara sig själv. Inte alla man kan vara så med. Det känns skönt. Hoppas att det är ömsesidigt.

Regnet hänger i luften nu. Tur att vi tog vår fika på förmiddagen.
.Angel

Sista veckan

Sedan är det semester. En veckas semester dock. Men jag begär inte mer. Alltid något.

Veckans planer är inte många. Blir jobb varje dag förutom på tisdag (imorgon). Jobbar dock nästan bara stängningar så mina förmiddagar är fria. Blir det sol ute sitter jag ute i solen och försöker bättra på min solbränna. Vill ju ha lite färg innan stugan så jag inte bränner mig där.

På onsdag blir det grillning med grannarna. Ska bli så mysigt! Längtar att få inviga den nya grillen och att få avnjuta en härlig kväll i goda vänners sällskap.

På söndag kommer pappsen upp och hämtar oss och sedan drar vi till stugan. Ska bli så mysigt. En hel vecka i sommarparadiset. Om det så regnar i någon dag gör det inget. Det är så mysigt att sitta och lyssna på regnet smattra mot rutorna och på taket.

Idag blir det nog inte så mycket. Ska försöka tvätta någon maskin nere i tvättstugan. Annars sitter jag nog mest och väntar på att jag ska åka iväg och jobba.

Dags för lite frukt nu.
.Angel

Grill, IKEA lampa och RISK

Helgen försvann lika fort som alla andra helger.

Gårdagen blev en lång dag.
Den började 05.00 och slutade ca 01.37 då jag somnade som en stock i sängen.
Jobbade på förmiddagen. Hem till Gugge och svärföräldrar. Kikade på när Gugge och svärfar satte ihop vår nya grill. Den lilla grillen. Som i verkligheten var större än svärfars så han såg lite smått avis ut. Dröjer nog inte länge förens en liknande står hemma hos dem på altan. Blev dock ingen nygrillad middag på vår grill. Vi blev bjudna på resturang. Efter middagen fixade och trixades det lite med lampor hemma. Specialupphägnader dit och specialupphägnader dit. Köp aldrig en lampa på IKEA och tro att den sedan passar. Ingen av våra lampor hemma som är därifrån har passat... Nästan.
 
Senare på kvällen kom två kompisar över. Vi snackade, åt massa godis och snacks och spelade RISK. Får gratta Nina som överraskade oss alla och vann. Vi hann liksom inte med i hennes drag. Men skoj hade vi. Gick dock inte lika bra för mig, då jag för det mesta hade 4-5 länder i kontroll.

Idag har det vankats jobb. Som vanligt. Började dock inte förens 14.00. Men trots solen idag har jag inte suttit ute alls. Man blir så trött och seg av solen och sen vill man ju inte åka iväg och jobba när man sitter i solen.

Dags för film nu.
.Angel

Snart en nyklippt prins

Idag klipper vi i etapper.
Gugge började själv. Bara för att visa att jag måste fortsätta innan jag smiter i säng.
Jag fortsatte mellan de båda avsnitten av Rome. Tog nacken eftersom Gugge inte har ögon där bak. Förhoppningsvis fick jag med alla små toffsar.
Gugge avslutar sedan det hela innan han hoppar i säng. Först ska han se klart Rome. Förstår inte riktigt vad han ser i den serien, men...

Imorgon är prinsen nyklippt när föräldrarna dyker upp. Uppskattas mindre av vissa. Jag tycker i alla fall han är fin när han är nyklippt. Gärna nyputsat skägg också. Då är han som godast! ;)

God natt nu på er alla. Ska jag väcka er alla runt fem imorgon då?! ;)
.Angel

Fredagsmys hela dagen

En hel ledig dag. Tillsammans. Händer inte alltför ofta nu för tiden och den måste tas vara på.

Frukost i sängen. Händer alltför sällan. Borde vara lag på att äta frukost i sängen minst 2 dagar i veckan. Mysigt att stiga upp och göra iordning en mysfrukost och sedan krypa ner under täcket igen för att avnjuta frukosten.
Promenad ute i solen (även lite blåst). Avverkade stan väldigt snabbt. Men vi hann inhandla det vi skulle. 1 stycke present till Gugges systers sambo, 1 stycke klocka/tavla, 3 stycke ljuslyktor plus lite små saker till. Allt hittades på samma butik. 25-50 % på hela sortimentet. Bra gjort att hitta dit just idag!
Fika i soffan på eftermiddagen. Alltid lika mysigt att fika på eftermiddagen uppsittande i soffan med Simpsons på TV. Alltid lika mysigt. Självklart med mysigt sällskap.
Mysig fredagsmiddag. Vi tänkte resturang men åt fläskpannkaka hemma i köket.

Vår lediga dag tillsammans lider snart mot sitt slut. Jag ska upp tidigt imorgon så jag slocknar nog snart med en bok eller magasin i handen.

Man ska ta vara på sina lediga stunder tillsammans.
.Angel

Skicka rökarna till Mars

Allt kan sammansfattas med ett ord: RÖK

Varje morgon när man vaknar och går ut från sovrummet sätter man näsan i vädret och luktar. Är det röklukt eller är det vanlig hederlig lukt? Är det röklukt vi känner är det bara börja sätta igång och vädra. På med fläkten, upp med fönstren och ut på balkongen för att se om någon sitter och röker på balkongen sin.
Samma prosidur varje morgon.

Ringde i alla fall vår kvartersvärd idag. Han lovade att skicka hit någon igen. Han snackade om någon fläkt. Kan de inte bara skicka iväg rökarna till en annan planet?

Är det lagligt att grannen får röka ut sina grannar (läs oss)?

Är less så less på denna röklukt. Vill inte vara hemma längre. Den enda platsen som känns tryggt vill man inte längre vara på. Vi har en oas i vårt hem nu. Sovrummet. Dit har inte lukten kommit en enda gång. Men vem vill sitta i sovrummet dagarna i ända?

Ska i alla fall ut på en promenad senare. Då slipper vi denna lukt. För ett tag.
.Angel

Halvtid i sommaren

Sommaren bara rasar förbi i ett raskt tempo. Snart är hösten här. Vi är redan i mitten av juli och jag har inte hunnit med mycket i sommar. Halvtid redan?!

Hittills i sommar har jag hunnit med
ett bröllop. En helg i Sthlm avverkades snabbt men vi hann med både shopping, bröllop och tillhörande fest. Självklart gick jag därifrån med skavsår på, under och på sidan av båda mina fötter.
två Hudikresor. En var lite längre än den andra där vi hann med hela släkten (nästan).
jobb, jobb och åter jobb. Har inte sett av beach 2006 ännu, men Lidl 2006 gör sig jämt och ständigt påmind. Hoppas på lite klirr i kassan i höst nu.
en aning lite solande. Ingen repris från förra sommaren, varken i pengafrågan eller solningen. Har dock varit till Sidsjön en gång i år och hoppas på en andra gång snart. Inget dopp i något vatten ännu. Men tror att en inbjudan ligger i luften. Eller hur Frida?! ;)
en förlovning. Sex år firades tillsammans på Köpmanberget. Tror de flesta blev lite smått chockade när vi kom hem sedan. Ingen såg dock att våra fingrar glittrade men efter lite ledtrådar så fattade de en efter en.
en födelsedag. Dock inte min egen då jag firar i januari. Gugge fyllde 23 och det firades i Hudik. Jordgubbstårta och sol var beställt. Såg dystert ut på morgonen, lika så på tåget. När badkaret skulle bäras in kom ännu mer regn. Men när vi firade, då var det sol minsan.

Snart är det i alla fall dags för en veckas semester. Välbehövligt. Ska bli skönt att få sova ut på mornarna. Gugge och jag försöker hitta en sista minuten. Men just nu kan vi lika gärna ta en paketresa. Sista minuten priserna är lika höga som de vanliga. Slutar nog med att vi sitter i stugan med pappa i en vecka. Men där finns också strand, sol och bad. Vad mer behövs? Mitt paradis finns nära till hands.

Lillsis ska snart bli stor förövrigt. Eller, det är vad hon tror. Men i mina ögon kommer hon alltid att vara liten. I sommar fyller hon 18 och hon ska ta körkort. Ofattbart. Min lillasyster ska inte köra bil. Knappt så att jag ska. Jag och syster på en utekväll. Klingar också fel i mina öron. Men ack så skoj vi kommer att ha när det väl sker. För ske det kommer det att göra. Trots att jag försöker skjuta upp det så gott det går.

Kan man stoppa tiden men samtidigt låta den gå?
.Angel

Hemma i Hudik

Hemma i Hudik. Glada Hudik.
Kom igår. Far tillbaka imorgon. En snabbvisit här, men vi hinner i alla fall träffa hela familjen.

Gugge firades igår. Vädret var inte riktigt som jag hade lovat. Men vi fick i alla fall sol när vi satt ute på balkongen och fikade.
Gugge öppnade en del paket och jag hade tur för en hel del utav dem var till vårt hem. Jag får också nyttja dem! Bland annat en kaffekokare och en ny grill. Nu blir det grilla av hemma.

Ska ner på stan nu och byta en present. Mamma trodde tydligen att Gugge var större än vad han var.
.Angel

Hipp hipp hurra!

Imorgon fyller Gugge år. 23.
Vet att det kommer bli soligt och fint då. Det har det varit varje år sedan vi blev tillsammans.

Packetet är inslaget. Tårtan är fixad (?), eller antar det eftersom det är svärmor som gör den.

Far hem till Hudik i några dagar imorgon. Jobbar 6-11 först bara. Tillbaka onsdag förmiddag.

Ett stort grattis till min älskling!
Älskar dig gubben!
.Angel

Rekord i pantning

Klockan halv tre kom de. Runt fem lämnade de butiken. Allt de gjorde var att panta, panta och panta. 15 svarta sopsäckar fulla med pant.  Vissa tjänar på att Gatufesten är över.

När jag räknade min kassa efter stägning hade jag 89 pantkvitton. Rekord. I alla fall för mig. Brukar ligga runt 10-15 stycken.

.Angel

Kapar Gatufesten

Medan alla andra sundsvallsbor verkar vara på väg ner till city och Gatufesten är jag på väg till sängen. Har gäspat i någon timme nu. Värmen gör en trött. Önskade att jag var i stugan. Pappa sa att det var 27 grader i vattnet! Jag vill dit. Nu!

Har en känsla av att jag kommer att möte en del folk imorgon när jag är på väg till jobbet. Då är de antagligen på väg hem för att få någon timmes sömn innan lördagens festande drar igång.

Gäsp.
.Angel

Medelhavsvärme i kalla Sverige

Sommaren har kommit på riktigt. När man är ute i värmen känns det som om man skulle vara utomlands. Sverige har fått medelhavsvärme. Synd bara att Sundsvall inte har någon härlig havsbadstrand på cykelavstånd.

På jobbet svettas man. Ute svettas man. Hemma är det relativt svalt.

Önskar att orken inte försvann så fort värmen kom. Idag somnade jag efter jobbet. Likaså igår. Antagligen lika imorgon. Förstår inte vart min ork har tagit vägen. Någon som tagit den av mig?

Gatufesten. I Sundsvall, i helgen. Tro inte att jag tänker besöka den. Jag sitter i kassan på Lidl istället. Billigare så. Även lika varmt. Kanske till och med lite varmare. Inte lika mycket trängsel men ändå händelserika dagar. Var ner på gatufesten i onsdags. Då var det gratis. Vi hade det trevligt. Jag, Gugge och grannen J.  Vi var och kikade på fotboll först. Eller, först åt vi middag i kårtältet. Sedan var vi på fotboll. Sedan tillbaka in i city. Drack någon öl/cider. Pratade. Mäh, vad har du gjort där då?! Sorry, fel sida... :)

Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Tacos till middag. Kanske glass till efterrätt. Kan behövas i värmen.

Igår var vi och hälsade på en bäs. En liten liten en. Endast tre månader gammal. Gugges kusinbarn var på besök i Norrland. Hon var så söt. Närvarande och glad hela tiden.

Dags att gå ut och känna på värmen. Kanske kan det bli middag ute?!
.Angel

Min dag i solen

Har uträttat en del av mina planerade saker att göra.
Tvättade fönstren i förmiddags. Nu ser man äntligen ut!
Städat och fejat inne i badrummet, i köket, sovrummet och hallen. Bara vardagsrummet kvar och det får Gugge ta imorgon.
Ska
tvätta snart. Äntligen ska tvättkorgen bli tom igen. Skönt att ha lite rena kläder igen.
Solat på både balkongen och uppe vid Sidsjön. Kristin ringde när jag städade badrummet för fullt och undrade om jag ville bada. Självklart!

De ringde från jobbet när vi fikade ute på balkongen. Det blir ingen ledig dag imorgon. Jobbar troligtvis hela dagen.

Det är varmt ute. Riktig sommarvärme!
.Angel


Dagens planer

Ännu en ledig dag.
Har lite saker som måste göras. En del roligare än de andra.

Tvätta fönstren. Har bara hunnit med de mot balkongen. Måste ta de andra så vi kan se ut i de andra rummen också.
Städa och plocka. Just nu ser och känns hela lägenheten som ett bombnedslag. Vi har alltid förmågan att stöka till alla rum när vi ska göra iordning i ett. Inte bara klädkammaren ska vara skinande rent.
Tvätta. Efter nästan en vecka hemma i Hudik börjar garderoben att eka efter rena kläder. Tvättkorgen däremot börjar snart spricka.
Sola. Ja, solen är ju framme så en sväng ut i den måste jag väl hinna med?! Allt är så klart en prioriteringsfråga.
Olja utemöblerna. Dags att göra det innan färgen försvinner helt från dem och de torkar sönder. Får bli en kvällsaktivitet.

Dags för fruktost nu. Kanske ute på balkongen. Den är ju nystädad.
.Angel

Kvällen

Det blev ingen fönsterputsning. Inte heller någon inoljning av utemöblerna.
Istället blev det en kanon god middag. Kändes nästan som om att vi var på resturang. Grillade spareribs med klyftpotatis och BQ sås.

Var över till grannarna en snabbis också. Lämnade tillbaka sågen som vi lånat för att fixa till i klädkammaren. Är inte så ofta som vi ses så det är alltid skoj att träffa dem. Hoppas det blir fler gånger i sommar.

Hoppas på att värmen håller i sig tills imorgon också. Funderar på Sidsjön, men säg det inte till någon. VI vill ju ha en brygga! ;)
.Angel

Min dag i solen

Vaknade tidigt imorse. Solen var redan uppe så jag var på väg ut till balkongen. Som tur var slängde jag en block på klockan, den visade 07.02. Somnade om någon timme och gick sedan ut till balkongen.

På balkongen har jag spenderat nästan hela dagen. Förutom lite korta pauser inne i dden svala lägenheten. Åt våfflor, jordgubbar och glass till lunch. Mumsigt. Självklart satt vi ute i solen och åt.

Har även hunnit med att städa balkongen ytterligare en gång. Funderar på om det är någon av grannarna som strör pollen över vår balkong dagarna i ända. Känns som om att jag alltid städar balkongen. Ska i alla fall olja in möblerna senare ikväll.

Fick oväntat besök idag. Någon knackade frenetiskt på balkongen. Fick en liten present av besöket också. Oväntat men ändå så välbehövligt. Tack!

Funderar på att tvätta fönstren nu. Självklart inte de som är i solen. De får jag ta imorgon bitti.
Gör nog slag i saken innan vi far iväg till ICA.
.Angel

hits