Nattuggla

Vad gör jag uppe nu?! Jag som alltid brukar somna runt tio, elva snåret. Internet kan då sin sak - hålla människor vakna.

Dags för sängen nu. God natt folk.
.Angel

Koll på gamla klasskompisar

Ramlade på en rolig sida nu ikväll då jag laddade upp en massa bilder som skulle framkallas. Genom denna sida kan man lätt kolla upp vad gamla klasskompisar sysslar med idag, bestämma klassträffar osv.

Absolut värd att kika in. Vem har koll på vad alla gamla klasskompisar sysslar med idag?!
.Angel

Hem och hushåll

Har gått och blivit huslig. Eller snarare husligare. Finns det förövrigt något ord som heter så? Husligare?! Aja.. ni fattar poängen va?!

Igår kväll kom jag på att vi inget bröd hade till frukosten idag. Klockan var du strax innan elva. Hydro var stängt likaså alla mataffärer. Statoil är inte att tänka på. Jag vill inte bli ruinerad. Bröd till frukost skulle vi bara ha konstaterade jag och Gugge. Sagt och gjort. Elva noll noll började vi baka bröd. Är det ens tillåtet att baka den tiden på dygnet?! Ni som bakat bröd vet ju att detta ska jäsa osv. I ungefär en timme. Runt ett tiden blev brödet klart. Vi hade då börjat kika på film, Narnija. Tyvärr var ljudet lite kasst på deras röster så det var lite svårt att höra vad som sades. Inte heller hade vi någon text. Självklart orkade jag inte koncentrera mig för att höra vad som sades utan jag somnade. Brödet har jag inte smakat på. Men Gugge säger att det var gott. Litar på honom tills jag själv smakat imorgon.

Ännu mer huslig har jag varit idag. Hittade äntligen ett tyg att sy vardagsrumsgardiner. Har kikat på det varje gång jag varit på stan de senaste dagarna nu (ska tilläggas att jag varit på stan everyday denna vecka, plus i fredags). Tyget var även på rea så det var bara att slå till. Började sy ikväll men på något vis blev jag inte klar. Vissa saker satte käpar i hjulen för mig. Room Service, telefon med mamma, snett golv eller var det jag som mätte snett?! Ska i alla fall fortsätta imorgon.

Nu snart är det dags för sängen. Ska bara bli klar med uppladdningen av kort som jag ska framkalla. Hittat en seg sida, men billigt blir det!
.Angel

Jag klarade det, jag klarade det

Kom iväg till affären utan att bli det minsta blöt. Om man bortser från den lilla vattendroppe jag fick på mitt knä när jag låste upp cykeln. Hann även med att få en massa sol på mig under min cykeltur.

Nu är kylskåpet åter fyllt till max och vi kan äta det vi önskar. Nästan i alla fall.

Min bön till gudarna verkar effektfull. Solen lyser utanför mina fönster.
.Angel

Regn, regn och regn

Regnet öser ner. Uppehåll då vi åt lunch. Men nu när jag ska iväg och handla, då öser det ner igen.
När ska jag kunna våga ge mig ut utan att bli dyngsur innan jag kommit till cykeln?

Vi behöver handla, annars svälter vi ihjäl. Kylskåpet ekar tomt.

Ber till gudarna att det ska sluta.
.Angel

Blixtar och dunder, magiska under

Har ni någonsin befunnit er på en öppenplats samtidigt som det åskar, blixtar och öser ner regn?!

Igår spelade Giffarna hemmamatch på IP. Jag och Gugge var där tillsammans med ca 2000 andra. Blixtrade gjorde det nästan hela tiden. Lika så åskade det. Regnet kom på slutet. Ungefär samtidigt som blixten ordnade strömavbrott i stora delar av stan. IP blev svart. Spelarna sprang in till omklädningsrummen. Vi i publiken tryckte upp oss under taket. 30 minuter senare kom spelarna ut igen och matchen fortsatte.

Igår blev det vinst med dunder och brak på IP för Giffarna.

Det är inte roligt att sitta på en fotbollsläktare när blixten slår precis i närheten. Man känner sig liten.
.Angel

Sen sist

Tre dagar sedan. Tre dagar sedan jag uppdaterade sist. Ska jag skämmas? Skratta? Gråta?

Har hunnit med en tenta, en sväng ut till Birsta för att fixa lite inköp till vårt fina vardagsrum, jobb och inventering, en sväng på stan som resulterade i två löpare och en god lunch på Coffe house plus att jag hämtat hem HM paketet.

Tentan vet jag inte hur den gick. Förhoppningsvis gick det vägen denna gång. Svårt att veta hur läraren rättar. Tyckte självklart att jag kunde allt när jag satt där, förutom systemförsäljning och systemförsäljning i samverkan. Kommer antaligen att lära mig vad det är när jag får tillbaka tentan. Just nu har jag ingen aning.
Birsta turen var snabbt över och det resulterade i att vårt vardagsrum blev ännu mysigare och ännu mer vi. Vill inte avslöja vad som inhandlades då vårt vardagsrum upplevs bäst i verkligheten.
Jobb och inventering har det varit nu i två dagar. Inventering igår och jobb både igår och idag. Fortsätter även i helgen. Fick även lön idag! Det tackar vi för! Slitet i sommar börjar komma tillbaka nu. I pengaform. Me like!
Shopping på stan idag tillsammans med Gugge och K. Gugge och jag köpte två löpare. Mycket fina. Lunchen på Coffe house var utsökt. Satt ute i solen. Kändes som om det kan vara bland de sista gångerna man sitter så i år. Hoppas i alla fall på att hösten blir solig och fin. Tycker inte om regn och rusk.
HM paketet anlänge äntligen. Självklart strulade det lite innan jag fick mitt paket. Typiskt min (o)tur. Var upp till ICA Sidsjön imorse för att få hem det innan jobbet. Inget paket att hämta. Trots avin som kom igår. Fick snällt åka hem igen och återkomma efter jobbet. Gick ju lika bra det. En extra tur upp för Sidsjöbacken med cykel. Men kläderna satt som en smäck. Förutom en luvtröja till Gugge. Ska byta storlek. Och ett par capribyxor till mig som jag tänkte ha som hemma-mys-byxor. Färgen var inte riktigt rättvis i katalogen.

Imorgon har syster yster sin 18-års fest. Hoppas det blir skoj för de små liven. Tur att jag vet att det kommer att finnas vuxna människor där som håller koll. Är nog tur att jag inte är hemma och kan se allt. Det man inte vet har  man inget ont av.

.Angel

Bilder säger mer än tusen ord

Tänkte visa hur vi hade det hemma i Hudik. Ett litet bildurval...


På vår utflykt i Hälsingland besökte Gladbäcken och Gröntjärn.




Sara 18-års dag firades med dunder och brak. Eller i alla fall med tårta och presenter.
Gugge och kusinbarnet finklädda. Det andra kusinbarnet i den tröja han fick av oss som först kasserades men sedan var väldigt svår att få av. Systrarna.

.Angel

Frånvarande

Mitt bloggliv kan nog förklaras med ett enda ord nu - frånvarande.

Plugg, jobb och lägenheten tar just nu upp all min tid. Ska absolut försöka bättra mig. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till mina rutiner när skolan börjar. Ska försöka få ordning på mitt bloggliv.

På återseende.
.Angel

Den stora dagen!

Börjar med att säga grattis till lillsis som blir stor idag. Eller, enligt henne själv blir hon stor. Vet inte om man blir stor när man blir 18?!

Älskade syster

Har donat med tårtbak och annat nu på förmiddagen. Väntar hem födelsedagsbarnet nu när som helst. Vill ge henne en stor grattiskram!

Vad har vi hunnit med i helgen då?!
Lördagen var lugn och skön. Skippade Gävle och var hemma i Hudik med mor istället. Åt gott och umgicks. Gugge gick till K för en grabbkväll efter middagen. De slutade på Stadt tillsammans med Slitzbrudarna ;) Antar att det var för K skull de gick dit?!
Söndagen blev en utflyktsdag i Hälsingland. Började vår tur till Bjuråker och Gröntjärn. Det var precis som det låter - grönt! Vattnet alltså. Utflykten gick vidare till Gladbäcken och där blev man glad. En bäck som började alldeles tvärt. Lite läckert. Jag och Gugge tog en massa fina bilder där så det kanske blir en och annan tavla av dem. Vi avslutade vår tur i Hälsingland på Avholmsberget. Där avnjöt vi en varsin glass. Mums!

Nä, dags att återgå till lillsis födelsedag.
.Angel

Vissa saker uppskattas mer än andra

Tillbaka i Hudik igen.
Idag har vi varit hos kusinbarnen och grattat minstingen. Han fyllde 4 år. Han fick en tröja som han slängde över axeln och en traktor som han slängde sig över. Kläder uppskattas inte av 4-åringar. Det gör däremot traktorer. Vi åt och fikade, var nere på stranden en sväng och busade och lekte lite.

Imorgon är det lördag. Kanske att det blir cityfesten i Gävle. Vi har inte bestämt oss ännu. Kanske att det blir en utflykt till någon grön sjö istället. Vi får se.

Grattis till EM-guld Kallur. Grattis till EM-brons Kajsa.

.Angel

Lite bilder

Lite bilder på helgen som varit.


Grabbarna på stranden

Grabbarna på stranden.

Frida

Phrida eller en vaxdocka av henne?

Angel

Jag på balkongen.

Sovrummet

Vårt övermöblerade sovrum just nu och min provisoriska bloggplats bakom TV, sittandes på golvet.

Inga bilder från renoveringen då vissa är nyfikna av sig och det är ju roligare om man får se när det är klart.

.Angel

Min helg

Helgerna kommer och går. Poff säger det bara så är det vardag igen.
Även denna helg gick fort. Men som man brukar säga det går fort när man har roligt. Jag har uppenbarligen haft det skoj i helgen jag. Och det kan jag nog skriva under på. Fast jag mestadels har befunnit mig på jobbet. Men det är ju skoj det också, ibland.

Fredagen var ledig så den tillbringades på stranden tillsammans med grannarna. Toppen skönt! Kvällen var lugn och blev tidig eftersom jag skulle upp tidigt på lördagmorgon.
Började med att jobba 8 timmar på lördagen. Mötte upp Gugge med kompis på stan och gick med dem hem. Åt en sen lunch och sedan bar det iväg på fotboll. Giffarna-Ljungskile. Giffarna vann!!! Efter matchen kom
Phrida till oss. Vi åt kina mat ute på balkongen alla tre. Satt och snackade skit. Drack vin. Hon ramlade hemöver runt ett. Då slockande jag ganska snabbt. Hade ju ändå varit uppe sedan femsnåret. Det sätter spår...
Söndags förmiddagen tillbringades på jobbet. Väl hemma började vi plocka i vardagsrummet. Allt skulle tömmas och rummet skulle bli så tomt som möjligt. Men vad gör man av alla saker som man har i ett rum som helt plötsligt ska vara tomt i några dagar?! Vi ställde in det mesta i sovrummet vi. Trångt!

Snart är det helg igen och denna tillbringas i Hudik/Gävle tillsammans med nära och kära.
.Angel

På begäran, en uppdatering

Många påpekar att det är dags att uppdatera här. Kan jag också tycka. Men de senaste dagarna har varit fulla av andra aktiviteter och Internet har inte varit igång mycket.

Allt har sin andleding. Även mitt uppehåll i bloggandet på några dagar.
Denna vecka jobbar jag mördar vecka. Ta det inte bokstavligt! Men jag jobbar 6-16 fyra dagar i rad. Det tar på krafterna. När man kommer hem äter man och sedan ramlar man i säng.
Denna vecka renoverar vi även vardagsrummet. Gugge kan snart ta åt sig nästan hela äran på vårt fina vardagsrum. Med lite hjälp av pappa sin blir det där kanon.

Så mina vänner, jag hoppas att ni förstår att jag har annat för mig. Men ska självklart försöka bättra mig.
På återseende.
.Angel

HM beställning

Har gjort som alla andra svenskar, och bloggare, nu. Skickat iväg en beställning till HM.
Blev en hel del saker. Mest till mig men även lite till Gugge också. Hoppas att det mesta passar.

Snart dags att sova. Ska upp före tuppen imorgon.
.Angel

Sol och bad

Nyss hemkommen från beachen. Har dock hunnit med en dusch och ett telefonsamtal också.

Var iväg med grannarna på en härlig dag på beachen. Badat, lekt i vattnet som 4 små barn, solat en hel del, ätit goda sallader, ätit glass som vi var iväg och köpte på Statiol, ätit en massa vattenmelon samt slagits med flygmyror. En helt perfekt dag!

Hoppas på att sommaren fortsätter någon vecka till.
.Angel

Aktiv timme

Sedan senaste inlägget har jag
  1. Strykit en massa kläder. Måste ju få tvättkassen ren tills den ska användas nästa gång, har för mig att det var på söndag...
  2. Diskat dagens disk. Finns inget bättre att vakna på morgonen och ha en tom diskbänk. Vem vet, man kanske har världens lust att ställa sig och baka på morgonen och då kan det vara skönt att ha en tom diskbänk.
  3. Sytt fast en knapp på Gugges byxor. Favorit byxorna hade tappat knappen och utan knappen hade Gugge tappat byxorna...

Nu ska jag surfa runt och läsa lite bloggar innan sängen kallar.
.Angel

Lugn vecka

Ledig dag imorgon. Slår A om han ringer och vill att jag ska jobba.
Har varit en skön vecka med jobb denna. Så skulle man alltid ha det. Skämt o sido. Har varit skönt att ha en lugn vecka så här efter min semester. Hade varit jobbigt att komma tillbaka till nästa vecka. 6.16. Varje dag. Ledig fredag, lördag och söndag. Då far vi ner till Hudik och Gävle.

Ledig dag imorgon var det ja.
Planerna är inställda på sol och bad med grannarna med syster och sambo. Hoppas med andra ord på sol, varmt i vattnet och trevligt sällskap. Morgondagen återstår att visa vad som sker.

Dags att stryka undan tvätten nu.
.Angel

En dag närmare helg...

En helg som innehåller jobb, jobb och jobb... Kanske jag ska försöka hinna med något skoj på kvällarna?! Frida har ju erbjudit en vinkväll, så varför inte?!

Jobbade 4 timmar idag. Kändes som 4 lååånga timmar. Dagen segade sig fram. Vet inte varför. Antagligen för att det var bra väder ute.

Efter jobbet bar det hemöver en snabbis för mat och ombyte. Sedan cyklade jag ner till Anna och hundarna. Vi tog en sväng på stan. Anna var på jakt efter en klänning till ett bröllop. Lättare sagt än gjort. Höstkläderna tar ju upp en stor del av affärernas ytor nu. Sommaren är faktiskt kvar!

Nu ikväll har jag varit ner till Frida på fika. Måsta ju kika in deras nya lägenhet. Granne med den förra. Stor och rymnlig två var det nu. Kanon fin. Förstår om de trivs. Planen är att jag ska ta med mig en inflyttningsblomma till dem sedan! Eller hur Frida?!

Ska umgås med Gugge lite nu, om han kan slita sig från spelet. Har ju inte träffat honom så mycket idag. Jag är ju bara ute och far hela dagarna.
.Angel

Gugge är synsk

Imorse när Gugge vaknat berättade han för mig att han drömt om mig i natt. Han drömde att jag vunnit på Triss. Fick 3400 kr gånger 4. I hans dröm fick han det till 400 000 kr.  Och som vi alla vet är drömmar konstiga och allt är oftast inte sammanhängande.

När vi var på stan tidigare idag sa han åt mig att köpa en triss. Jag köpte två. Den första jag skrapade var det vinst på. 50 kr! Den andra var nit. Men jag är i alla fall en bra bit på väg till mina 400 000 kr! :D

Ska fortsätta lyssna på Gugges drömmar nu. Snart kanske jag är rik?!
.Angel

Semestern i bilder

Så här underbart har vi haft det på vår semester i paradiset och i Hudik. Ord behövs inte.

Ibland säger bilder mer än tusen ord...



Jag i solen, Gugge soldyrkar, Syster  i vattnet, Kusinerna, Gugge i vattnet

Jag hoppas att det syns att vi har haft det bra!
.Angel

Ledig dag

Jobbade igår. 2 timmar mer än vad jag skulle. Totalt blev det bara 6 timmar ändå så det gick ju ändå.

Ledig dag idag. Har tvättat, plockat ner till förrådet, diskat och nu ska vi snart ner på stan jag och Gugge. En del ärenden som ska göras. Viktigast är nog att skaffa en ny hemtelefon. Just nu ringer det inte hemma hos oss när någon ringer hit. Så om du inte får svar, vi är inte ohövliga och inte vill prata - telefonen är trasig!

Har bestämt oss för att göra ordning i vardagsrummet nu. Bestämde färg imorse. Hoppas det blir som vi tänkt oss.

Dags att göra stan nu.
.Angel

hits